Putovanja

SJEVERNI CIPAR

Neotkrivena tajna Mediterana

Rajske plaže, kristalno čisto more, netaknuta priroda,... Tirkizni sjeverni Cipar još se nije uspio izgubiti u mnoštvu turista i neotkriveni je raj na zemlji.

Sjeverni Cipar   FOTO:galileo-varazdin.hr
Piše: Republika.eu / 24sata.hr

Cipar je smješten na istoimenom otoku u istočnom dijelu Sredozemnog mora, 65 km jugoistočno od Turske i oko 100 km zapadno od sirijske obale. Idealno je mjesto za aktivan i zabavan odmor, a duge rajske plaže i tirkizno more osvojit će i one koji više vole pasivni oblik odmora. Bogata turistička ponuda zadovoljit će čak i one najzahtjevnije, a ukoliko želite iskusiti povijest ovog rajskog mjesta, gradovi Kirenija i Famagusta na sjeveroistoku otoka oduševit će vas svojim veličanstvenim antičkim spomenicima. 

Gostoljubivost i toplina domaćina vidi se u svakoj njihovoj kretnji jer dolazak gostiju smatraju velikom čašću.  Ukoliko u vama čuči pustolov, netaknuta priroda Cipra će vas oduševiti. Zaputite se istražiti otok koji je mješavina kultura i civilizacija, a njegova ljepota i autentičnost inspiracija za rad mnogih velikih umjetnika kao što su Shakespeare i Botticelli.

Sjeverni Cipar jednostavno oduševljava svakog posjetitelja. Nudi brojne mogućnosti za opuštanje i pravi odmor po danu i po noći, gastronomske specijalitete, obilje bazilika, muzeja, nalazišta i svetišta, a nebeska idila ovog prekrasnog mjesta jednostavno će vas natjerati da se zaljubite u njega i vratite prvom prilikom. 

Izvor: 24sata.hr