Ljubav & sex

DAN ZALJUBLJENIH

Oprostite jedan drugome, nemojte se mrziti

Diljem svijeta obilježava se Dan zaljubljenih. Tko je bio Sv. Valentin, kako održati brak u vrijeme kada se u Hrvatskoj svaki treći raspada i koliko traje zaljubljenost, razgovarali smo sa stručnjakinjom za muško-ženske odnose Žuži Jelinek...

Valentinovo   FOTO:Dusko Jaramaz/PIXSELL
Piše: Media Servis

Na Dan zaljubljenih se diljem svijeta proda 50 milijuna crvenih ruža. Kao poklon ih savjetuje i poznata spisateljica Žuži Jelinek koja u razgovoru za Media servis pojašnjava da se ovaj dan obilježava na spomen Sv. Valentinu.

"Zahvaljujući caru Julijanu I., on je postao sveti i taj dan se slavi u cijelom svijetu. Taj dan je dan ljubavi, oproštenja jedan drugome. Ne treba se mrziti, ne treba ništa predbacivati".

93-godišnja Žuži Jelinek napisala je ukupno deset knjiga u kojima muškarcima i ženama daje ljubavne savjete. Sada piše jedanaestu knjigu o svom životu, koja bi trebala biti objavljena iduće godine. Udavala se ukupno četiri puta, no kako otkriva, prvog supruga čije prezime i danas nosi još nije preboljela.

U Hrvatskoj se danas raspada svaki treći brak, zašto je to tako?

"Jer su žene glupe, muškarci vole svoj brak. Tu i tamo prevare svoju ženu ali samo iz navike, ne iz neke potrebe. Nemojte se na to obazirati jer njima seks nije važan. Nama ženama je važniji", odgovara Žuži.

Dokazano je da rastavu braka većinom traže žene, uglavnom zbog ljubomore, nastavlja Žuži i savjetuje supružnicima da budu prijatelji, jer ljubav poručuje ona, traje pet godina.

"I treba napraviti iz tog čovjeka i muškarca, prijatelja. Pomogni mu, daj mu savjet. Svaki čovjek ima nekakve brige, nema čovjeka bez briga. Pogotovo danas".