Požeško-slavonska

POŽEŠKA BISKUPIJA POČELA RADOVE

Uz Katoličku školu i gimnaziju nova dvorana za deset milijuna kuna

Požeška biskupija počela je radove na zgradi obrazovno-odgojnog centra, gdje su smještene dvije škole, Katolička osnovna škola i Katolička gimnazija, a gradi se nova sportska dvorana s dodatnim sadržajima, vrijedna deset milijuna kuna.

Požeška biskupija počela je radove na zgradi obrazovno-odgojnog centra   FOTO:Glas Slavonjije
Piše: Republika.eu / Glas Slavonije

"Kako škola raste, osobito osnovna, treba stvoriti sve uvjete po standardima jednosmjenskog rada. Sada je počela i posljednja faza uređenja centra, a to je rušenje stare sportske dvorane i gradnja nove. Kako se dvorana ne može širiti, jer su gabariti zadani, grade se novi sadržaji ispod sportske dvorane, među kojima će biti sanitarije, spremišta, svlačionica i teretana, u prizemlju sportska dvorana koja će biti šira dva metra od stare, a iznad dvorane još dva kata s učioničkim sadržajima, blagovaonicom i ostalim sadržajima, te potkrovlje", istaknuo je u Glasu Slavonije vlč. Ivica Žuljević, ravnatelj škole. 

Do sada je u adaptaciju i uređenje škole uloženo također deset milijuna kuna, a radove izvodi požeška tvrtka Presoflex gradnja.

"Od samih početaka uređenja zgrade počeli smo prikupljati donacije katolika iz Njemačke. Zahvaljujući njima, idemo i u ovu posljednju fazu, u kojoj oni pokrivaju 80 posto vrijednosti radova. Na žalost, u našem gradu rijetko koja škola ima svoju sportsku dvoranu, tako da na ovoj staroj dvorani postoji već veliko opterećenje", dodao je Žuljević, objasnivši da su se, osim njihovih učenika, dvoranom služili i Glazbena škola, neki klubovi, plesni studiji i dr.

Svi ovi radovi održavaju se zahvaljujući našem osnivaču, požeškom biskupu Antunu Škvorčeviću, čija je želja da ovaj prostor, koji je Biskupija dobila u vlasništvo, bude dostojno uređen i prilagođen standardima osnovne i srednje škole.

IZVOR: Glas Slavonije