Tech

[VIDEO] BEZ VEĆIH IZNENAĐENJA

Samsung predstavio novi Galaxy S5

Na Svjetskom kongresu mobilnih tehnologija (MWC) u Barceloni Samsung je predstavio petu generaciju Galaxy S serije pametnih telefona koji karakterizira kamera rezolucije 16 MP, Full HD Super AMOLED display dijagonale 5,1 inča i baterija kapaciteta 2.800 mAh.

Piše: Republika.eu / Al Jazeera Balkans

Uređaj ima scanner prsta, posjeduje i mjerač otkucaja srca, a otporan je na vodu i prašinu.

Novi Galaxy S5 nudi superiorne funkcije kamere, sa 16 megapiksela, poboljšanim menijem i korisničkim sučeljem što korisnicima dopušta da bez imalo napora prave, uređuju i razmjenjuju fotografije.

Uređaj također posjeduje najbrži autofokus na svijetu sa brzinom do 0,3 sekunde i napredni HDR, što dopušta reprodukciju prirodnog svjetla i boje sa upečatljivim intenzitetom i to u svim okolnostima.

Budućim korisnicima na raspolaganju je najnaprednije LTE iskustvo i Wi-Fi performanse koje danas postoje što omogućava vrlo velike brzine prijenosa podataka te prikazivanja multimedijalnih sadržaja.

Galaxy S5, naime, podržava petu generaciju Wi-Fi 802.11ac i 2X2 MIMO, kao što podržava veliki broj LTE frekvencija sa LTE standardom četvrte generacije.

Za korisnike koji traže još brže konekcije Galaxy S5 sada ima i opciju Download Booster, inovativnu Wi-Fi tehnologiju koja povećava brzine prijenosa podataka istovremenim spajanjem Wi-Fi i LTE konekcije.

Sa unaprijeđenom opcijom S Health 3.0, novi Galaxy S5 nudi više alata koji ljudima pomažu da ostanu zdravi i u boljoj formi.

Sveobuhvatan osobni fitness-monitoring pomaže korisnicima da nadgledaju i kontroliraju ponašanje, zajedno sa dodatnim alatima kao što su pedometar, evidenciju o dijeti i vježbanju, kao i novi ugrađeni monitor srčanog ritma.

Kada je riječ o zaštiti uređaja, uređaj korisnicima nudi skener prsta, sa funkcijom sigurnog biometrijskog zaključavanja ekrana, kao i besprijekorno i sigurno iskustvo mobilnog plaćanja.

Način rada "Ultra" za uštedu energije pretvara displej u crno-bijeli i isključuje sve nepotrebne funkcije kako bi se potrošnja baterije svela na minimum.

Ovaj uređaj će se naći u prodaji širom svijeta u Samsungovim maloprodajnim lancima, e-prodaji i preko operatera od travnja.

Izvor: Al Jazeera Balkans