Požeško-slavonska

PUCA KOALICIJA SDP-A I HSU-A

SDP-ovac Ronko povukao mandat iz mirovanja i oduzeo ga HSU-ovcu Šćulcu

Iznenađenje za Hrvatsku stranku umirovljenika bilo je pojavljivanje Zdravka Ronka (SDP) i najava da će povući iz mirovanja svoj mandat na prošloj Skupštini Požeško-slavonske županije.

Zdravko Ronko   FOTO:Patrik Macek/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Glas Slavonije

Taj mandat je imao Branimir Šćulac (HSU) koalicijski partner SDP-u, koji je sada ostao bez mandata vijećnika. To je prokomentirano “pucanjem ljubavi” zbog toga što je vijećnica Mirjana Novaković (HSU) podržala, kako izvještava Glas Slavonije, odluku o legalizaciji za 1 kunu i proračun grada prema prijedlogu gradonačelnika Vedrana Neferovića (HDZ). 

"HSU je na prošlim lokalnim izborima ostvario dobar rezultat i šest vijećničkih mjesta te zamjenski mandat u Županijskoj skupštini. Vjerovali smo da je to rezultat dogovora iskrenih partnera. Na potpuno neobjašnjiv način, koalicijski partner bez poštovanja odredbi koalicijskog sporazuma, potajno, aktivira ponovno mandat u Skupštini. To pokazuje koliko se prljavo radi u ostvarivanju vlastitih ciljeva i koliko se malo skrbi o umirovljenicima, jer im se na ovaj način onemogućuje da djeluju", istaknuo je Šćulac, predsjednik ŽO HSU na konferenciji za novinare.

HSU, ističe Svetislav Marić, predsjednik GO HSU, nije mogao glasati drugačije i o tome su obavijestili SDP.

"Dizanjem ruke naše vijećnice bila je u pitanju legalizacija objekata za 1 kunu, a tu nismo mogli ne dići ruku jer 90 posto umirovljenika ima neki objekt za legalizaciju. Tu je došlo do hlađenja između nas i SDP-a, iako mi i danas držimo čvrsto tu koaliciju, no oni nas više ne zovu. Na sljedećem Gradskom vijeću mi smo na proračun dali 10 amandmana, a prihvaćeno nam je 8, od kojih su 4 već realizirana." Dodaje da umirovljenici nisu mogli ne podržati proračun koji je HDZ-ova vlast značajno okrenula prema umirovljeničkoj populaciji. Dobili su i prostor za stranku koji su od prijašnje SDP-ove vlasti tražili u dva mandata.

IZVOR: Glas Slavonije