Događanja

UDRUGA "KREATIVA ZA KULTURU"

Mladi kreativci iz Đakova organiziraju kazališnu predstavu i radionice

Nema bolje vijesti od one kada se udruže mladi ljudi koji žele upotpuniti kreativni i kulturni život. Odnedavno tako u Đakovu postoji udruga 'Kreativa za kulturu' koja želi promicati kulturne aktivnosti među djecom, mladima ali i odraslima. Obzirom da je Međunarodni Dan kazališta 27. ožujka, mladi kreativci tim su povodom organizirali radionice i kazališnu predstavu...

Kreativa za kulturu   FOTO:Facebook
Piše: Media Servis

Današnjem događaju pridružit će se KUD Sklad i DVD Đakovo. Kazališnu predstavu 'Izgubljena vila' izvode domaći glumci dramske skupine Sklad, kaže voditeljica Dramske skupine, Andrijana Štroliga.

"Sve je povezano kroz igru, u predkršćansko pogansko doba, u doba vilenjaka, vila, bogova, ostalih čudesnih i magičnih bića. Pomaže djeci da se oslobode jednog od najvećih strahova, a to je mrak. Također i uči djecu da trebaju čuvati svoje ulice, kvartove, igrališta, pospremati. Znači, ima taj jedan edukativni karakter".

Prije kazališne predstave, mališani će moći pokazati svoju maštovitost na kreativnoj radionici Vile i vilenjaci, kaže članica Odbora Kreativa za kulturu, Andrea Dvoržak.

"Sastojat će se od nekoliko različitih tema. Prva je izrada crteža na temu vila i vilenjaka, bojanje crteža za djecu manjeg uzrasta. Zatim će tu biti i izrađivanje suknjica za vile, a kapa za vilenjake. Znači, nisu samo dobrodošle djevojčice, nego i dječaci. Dobrodošle su sve kreativne ideje".

Program u Hrvatskom domu počinje od 17 sati. Ulaz je slobodan, a događaj će glazbom upotpuniti Puhački orkestar DVD-a Đakovo. Pozivaju se kreativci, koji imaju želju pokazati svoj talent za glumu, pjevanje, sviranje ili humor da se jave mladoj đakovačkoj kreativnoj udruzi.