Ljubav & sex

LJUBAVOLOGIJA

Niste sigurni jeste li zaljubljeni? Slušajte svoje tijelo

Vjerojatno ste se bar jednom našli u situaciji da niste 100% sigurni što osjećate prema nekoj osobi. Jedan dan ste uvjereni da ste se zaljubili, drugi više niste sigurni. No i kad nama nije jasno, našem tijelu je. Zaboravljate stvari, imate problema s koncentracijom i spavanjem? Da, zaljubljeni ste.

Ilustracija   FOTO:sheknows.com
Piše: Republika.eu/Cosmopolitan.com

Nesanica

Neprestano razmišljanje o nekoj osobi može dovesti čak i do nesanice. Ako vam netko ne izlazi iz glave čak ni u kasnim noćnim satima što rezultira prevrtanjem po krevetu, a od spavanja nema ni s, sve vam je jasno.

Ljubomora

Ako se inače ne smatrate ljubomornom osobom, kada se zaljubite ona dolazi sama od sebe, htjeli ne htjeli. Mali napadi ljubomore kada vidite da osoba koja vam se sviđa razgovara s nekim drugim nisu ništa čudno i samo su još jedan dokaz da vam je stalo više nego što ste mislili.

Žene glasnije pričaju

Nekoliko istraživanja je potvrdilo da kada su zaljubljene, žene često pričaju višim tonom nego obično.

Nestaju bolovi

U zaljubljenosti nema glavobolje, zubobolje i ostalih svekodnevnih boljki jer djeluje kao anelgetik. Zaljubljenost aktivira u mozgu receptore koje aktiviraju neki analgetici i na taj način ublažavaju bolove

Zaboravnost

Kada smo zaljubljeni, mozak oslobađa oksitocin, poznatiji kao ljubavni hormon, koji utječe na smanjenje memorije.

Jačanje kostiju

Vjerovali ili ne, znanstevenici su utvrdili da postoji veza između sreće parova i zdravlja njihovih kostiju.

Usporen rad srca

Zaljubljenost utječe na razinu hormona koji u tom stanju smanjuju krvi tlak i srčani ritam. Stoga ako imate problema s visokim tlakom, zaljubite se. :)

Izvor: Cosmopolitan.com