Ostalo

PONOVNO OBARANJE REKORDA

Peugeot se 2015. vraća na Reli Dakar

Nakon obaranja rekorda na najvišoj utrci na svijetu, prešavši 20 km na Pikes Peaku u nešto više od 8 minuta, Peugeot Sport, od 2015. godine i nakon 25 godina odsutnosti, Peugeot je ponovo spreman za Reli Dakar i to s Carlosom Sainzom i Cyrilom Despresom kao vozačima...

Peugeot na Rli Dakaru   FOTO:pistonheads.com
Piše: Media Servis

Francuski tim na Reliju Dakaru je pobijedio četiri puta od 1987. do 1990. godine, a na cestama u Južnoj Americi, gdje se Reli Dakar posljednjih godina održavaTeam Peugeot Total prihvatit će izazov od siječnja slijedeće godine sa svojim novim adutom : 2008 DKR. Iz Peugeota najavljuju kako će im Reli Dakar ostati priorotet u višegodišnjem sportskom programu.

Carlos Sainz je na Dakaru pobijedio 2010. godine, dok je Cyril Despres, pet puta pobjednik na utrci na motoru, odabrao Peugeot za početak nove karijere na četiri kotača.

"Doprinijet ću svim svojim dosadašnjim iskustvom koje sam stekao na dva i četiri pogonska kotača. Spremni smo odgovoriti na taj izazov. U automobilizmu nikad ništa nije sigurno. Danas je razina relija Dakar vrlo visoka. Pobijediti doista nije lagano. Ipak, ja sam samopouzdan jer osjećam da je ekipa vrlo motivirana. Uložit ćemo napore kako bismo pokušali pobijediti. Nije nam ostalo još mnogo vremena do prve utrke, ali osjećam samopouzdanje", rekao je Sainz, a Despres je pojasnio zbog čega se odlučio prebaciti s dva na četiri kotača:

"Bio je to prirodan proces. Kad vozite Dakar na motociklu, svakog dana provedete i do deset sati sami pa imate mnogo vremena za razmišljanje o raznim stvarima. Zapravo, ta mi je zamisao sinula tijekom Dakara prošlog siječnja, i tad su mi Peugeot i Red Bull pružili ovu nevjerojatnu priliku. Vrlo sam ponosan. Nije mi trebalo dugo da odvagnem plus i minus. Ovo je za mene ostvarenje sna i početak novog života", istaknuo je Despres.