Društvo

ČEDO PRODANOVIĆ

Stvar ide jednom rutinom

Gotovo godinu i pol dana nakon nepravomoćne presude u slučajevima Hypo i Ina Mol, Vrhovni sud počeo je razmatrati presudu bivšem premijeru Ivi Sanaderu.

Čedo Prodanović i Jadranka Sloković   FOTO:Goran Stanzl/PIXSELL
Piše: Media Servis

Sanader je iz Remetinca na Zrinjevac doveden nešto prije 9 sati, a njegovi odvjetnici su optimistični i smatraju da će nakon žalbenog postupka ishoditi ponavljanje suđenja.

"Kriv je", poručio je sudac Ivan Turudić 20. studenog 2012. godine i Ivu Sanadera osudio na jedinstvenu kaznu od 10 godina zatvora za slučajeve Hypo i Ina Mol. Godinu i četiri mjeseca kasnije, Vrhovni sud razmatra tu nepravomoćnu presudu. Vijećem predsjeda sudac Zdenko Konjić, a uz njega u vijeću su i suci Dražen Tripalo i Marin Mrčela.Bivši premijer na Sud je jutros doveden iz Remetinca, a njegovi odvjetnici Jadranka Sloković i Čedo Prodanović nadaju se kako će Vijeće uvažiti njihovu žalbu i vratiti cijeli slučaj na ponovno suđenje. No dok obrana smatra da je na prvom suđenju bilo bitnih zakonskih povreda na Sanaderovu štetu, USKOK je žalbom zatražio da mu se kazna poveća na zakonski maksimum od 15 godina. Vijeće je danas saslušavalo referat sutkinje izvjestiteljice Melanije Grgić, a po završetku prvog dana Čedo Prodanović je izjavio:

"Nemamo vam što puno reći, stvar ide jednom rutinom, kao što sve sjednice Vrhovnog suda izgledaju. Referirana je presuda, a sutra dolazimo na red mi s referatima naših žalbi. Sad vam ne možemo ništa drugo reći osim da slijedi nastavak", poručio je Prodanović.

Inače, za ovaj slučaj predviđeno je pet raspravnih dana, a nakon što razmotri žalbe, Vrhovni će sud odluku donijeti iza zatvorenih vrata. Odluka vjerojatno neće biti poznata idućih mjesec dana. Sjednica Vrhovnog suda javna je, no, danas je na sudu bilo mjesta samo za dva novinara od kojih je jedan bio mađarski.