Politika

HNS-OVCI ODLAZE ČAČIĆU

Tatjana Munižaba:"Gospodine Vrdoljak, u stranci vam ne cvjetaju ruže. Imate li rješenje za oporavak HNS-a?"

Da javnost Hrvatsku narodnu stranku – liberalni demokrati (HNS) percipira kao političku stranku na izdisaju i stranku koja se nalazi u dubokom raskolu dokazuje, uz izrazito loš rejting u anketama, i sinoćnje gostovanje potpredsjednika posrnulog HNS-a Ivana Vrdoljaka u trećem Dnevniku HRT-a.

Ivan Vrdoljak i njegov HNS nalaze se u neugodnoj situaciji. Stranka bilježi loš rejting, a članovi prelaze Radimiru Čačiću   FOTO:HRT Screenshot
Piše: Republika.eu

U jučerašnjem Dnevniku 3 HRT-a središnji gost je bio ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, a povod njegovom gostovanju i središnja tema je bila, ili je barem trebala biti, trenutna situacija oko moguće blokade plina iz Rusije, ali i njegov posjet gospodarske prirode SAD-u. No, umjesto da se ministar gospodarstva „znoji“ na pitanja iz ekonomije i gospodarstva, s obzirom na nikad goru gospodarsku situaciju u zemlji, Vrdoljaku su najveću neugodu i glavobolju zadavala pitanja vezana uz njegovu posrnulu stranku.

U prilogu koji je prethodio razgovoru o problemima HNS-a javnost se mogla uvjeriti u izuzetno napetu i kaotičnu situaciju koja potresa HNS. Stranku je jučer napustio Damir Hrenić koji obnaša dužnost gradonačelnika Novog Marofa i priključio se novoosnovanoj udruzi reformista Radimira Čačića, a sada već bivša istaknuta članica HNS-a Natalija Martinčević je samouvjereno potvrdila osnivanje Čačićeve udruge.

 

"Mi smo prije tri dana osnovali udrugu Narodna stranka reformista i više je nego očito kako će gospodinu Čačiću prijeći, ne 100 ili 1000 članova, nego svi", samouvjereno je zaključila Martinčević. I Sandra Herman, donedavna HNS-ovka i zamjenica međimurskog župana, je potvrdila kako dok HNS ne preispita odluku o izbacivanju Čačića ne želi biti dio te stranke. Varaždinski župan Štromar jedini je u prilogu branio čast HNS-a izjavivši kako će stranka svoju snagu potvrditi na nadolazećim izborima za EU parlament.

"Gospodine Vrdoljak, u stranci vam ne cvjetaju ruže. Ima te li rješenje za oporavak HNS-a?", pitanje je voditeljice trećeg dnevnika Tatjane Munižabe na koje je Vrdoljak, vrlo neuvjerljivo, počeo izbacivati fraze kako stranka ima 40 i nešto tisuća članova i kako tobože tako velika stranka ne ovisi o jednom pojedincu i slično. I dok je Vrdoljak gledatelje pokušavao uvjeriti kako u HNS-u vlada jedinstvo i kako u stranku stalno dolaze novi članovi voditeljica mu je svojim potpitanjima pokušavala dati do znanja kako javnost i birači ipak misle drugačije.

Vrdoljak se u emisiji osvrnuo i na gospodarsko stanje u Hrvatskoj za koje kaže kako nije dobro te da se mora popraviti investicijsko okruženje i još mnogo toga.

Gostovanje Ivana Vrdoljaka u Dnevniku 3 pogledajteOVDJE