Politika

NOVI POKUŠAJ

Angela Merkel spašava HDZ

Prošlog smo tjedna saznali da će se HDZ pod svaku cijenu riješiti desničarskih ekstremista u svojim redovima te okrenuti izvornim demokršćanskim vrijednostima, kao i nastojati se održati na čvrstoj poziciji desnoga centra. Ni tada nismo pomislili da u svemu tome nema utjecaja europskih partnera, koji su s pravom posumnjali u uspjeh rigidnog desničarenja i HDZ-ovog lutanja po bespućima prošlosti, a sve bježeći od realnosti i sustava političkih vrijednosti koji je u europskoj demokratskoj praksi već davno zabetoniran...

HDZ   FOTO:Ivana Ivanovic/PIXSELL
Piše: Republika.eu

I eto, već  ovoga tjedna, prema pisanju Aktuala, doznajemo da je njemačka  kancelarka Angela Merkel čvrsto  odlučila spasiti šefa HDZ-a Tomislava Karamarka, pa stranka može  računati na najjaču izravnu potporu njemačkih konzervativnih  stranaka CDU-a i CSU-a na izborima za Europski parlament.

Prvi  put nakon godinu dana navodno  se očekuje i novi susret Karamarka  i Angele Merkel. Kako se HDZ u  programskim smjernicama sve više  gubio, a naročito kada je riječ o  planovima gospodarskog oporavka propale države, velika javna  promocija njemačke podrške uslijedit će i na predstojećoj konferenciji Investicijski potencijali Hrvatske, koja će se održati 23. travnja, ponovno u zagrebačkom hotelu Westin. Podsjetimo, HDZ je na  istome mjestu već neuspješno pokušavao uvjeriti domaću javnost  da zna kako državu izvući iz krize.  Sada bi dobro poznatim HDZ-ovim  ekonomskim stručnjacima poput  Domagoja Miloševića i Đure Njavre  trebali pomoći i njemački eksperti  te tako sudjelovati i u stvaranju  konačne verzije njihova gospodarskog programa.