Putovanja

SLOVENIJA

5 odredišta koja morate posjetiti

Slovenija je mala zemlja, no zanimljvo je kako na tako malom području skriva ljepote zaista svjetskih razmjera. Ukoliko se iz Zagreba zaputite u Sloveniju, trebat će vam najviše tri sata da dođete do nekih od najljepših krajolika Europe i upoznate neka od najšarmantinijih mjesta u regiji.

Bled, Slovenija   FOTO:vivatravel.rs
Piše: Republika.eu / Punkufer.hr

1. Ljubljana

Ljubljana je grad po mjeri čovjeka, i to u punom smislu riječi. Zaputite li se u Ljubljanu nećete ostati razočarani jer upravo ćete tamo otkriti neke od atrakcija kao što su Tromostovje i Ljubljanski grad. Ako ste ljubitelj dobre hrane, vina ili jednostavno želite popiti piće, svakako prošećite uz rijeku Ljubljanicu i otkrijte vrevu grada uz lagane tonove glazbe, koja svaku večer dopire iz brojnih kafića i restorana. 

2. Dvorci

Slovenija je poznata po predivnim dvorcima koje možete pronaći gotovo na svakih dvadesetak kilometara. Daleko najpoznatiji je dvorac Predjama koji se nalazi tik do Postojnske jame, a jedan od posjećenijih je i dvorac Bled na predivnom Bledskom jezeru.

3. Julijske Alpe

Slovenske Alpe pravi su mamac za sve ljubitelje prirode i zdravog života. Pružaju brojne mogućnosti za razne sportske i rekreacijske aktivnosti od planinarenja pa do raftinga na rijeci Soči, koja ujedno i izvire u srcu Julijskih Alpa. Tu je i najviši vrh u Sloveniji - Triglav sa svojih 2864 metra nadmorske visine.

4. Wai Thai, Portorož 

Jeste li znali kako se u Sloveniji nalazi jedan od najvećih tajlandskih wellness centara na svijetu izvan Tajlanda? Wai Thai Centar jedan je od najpopularnijih wellness centara u Sloveniji, a nalazi se u sklopu LifeClass Hotels & Spa hotela u Portorožu. Zanimljiva je činjenica kako u Wai Thai centru radi osoblje iz Tajlanda koje pruža zaista nezaboravno wellness iskustvo što će opustiti vaše tijelo, ali i um.

5. Maribor

Maribor je od Zagreba udaljen svega sat vremena vožnje autom, a popularno je vikend odredište za sve ljubitelje kulturnih destinacija. Prije dvije godine Maribor je bio kulturna prijestolnica Europe, a uređenost i izgled grada već na prvu ostavljaju dojam da se radi o gradu u kojem bi svatko s guštom mogao živjeti. U Mariboru se nalazi i najstarija vinova loza na svijetu, koja se može vidjeti ako prošećete po Lentu, dakle, u strogom centru!

Izvor: Punkufer.hr