Brodsko-posavska

STANJE SE POLAKO SMIRUJE

Borba s poplavama na istoku Slavonije

Na istoku Slavonije traje borba s dosad najvećim poplavama. Jedna je osoba poginu, dvije su nestale, a velik broj ljudi je evakuiran.

Poplave u Gunji   FOTO:Davor Javorovic/PIXSELL
Piše: Media Servis

Najteža stanje je u županjskoj Posavini i na području općina Drenovci i Gunja gdje su evakuirana najugroženija sela. Voda se usmjerava prema spačvanskim šumama. Jučer je potvrđena smrt jednog muškarca u Rajevu Selu, a dvije osobe se vode nestalima. Preventivno su evakuirani i dijelovi Slavonskog Broda čiji razmočeni nasipi odolijevaju nabujaloj Savi, radi se o djelomičnoj evakuaciji majki s malom djecom, trudnica te starijh osoba. 

Na području koje je poplavila rijeka Orljava stanje se polako smiruje, a povlači se i Una na području Kostajnice i Dvora gdje uzrokovala poplave. Stigla je i obavijest za maturante iz Slavonskog Broda i Županje te s poplavljenih područja Bosne i Hercegovine, koji su prijavili polaganje državne mature da će se ispiti planirani u razdoblju od 20. do 23. svibnja za njih održati poslije 9. lipnja. 

Najavljeno je kako će Hrvatska zajedo s Bosnom i Hercegovinom i Srbijom ztražiti novac za pomoć i sanaciju od Europske Unije.