Ostalo

ŠTRAJK UPOZORENJA

Na fakultetima zbog štrajka samo nužni poslovi

Fakulteti su u jednodnevnom štrajku upozorenja zbog smanjenja plaća i nezadovoljstva stanjem u sustav znanosti i visokog obrazovanja.

Nezavisni sindikati znanosti i visokog obrazovanja   FOTO:Marko Lukunic/PIXSELL
Piše: Media Servis

Štrajk organizira Nezavisni sindikati znanosti i visokog obrazovanja, a na fakultetima će se obavljati samo nužni poslovi, dok nastave i rada sa studentima neće biti. Nezavisni sindikat uputio je zahtjev premijeru za ostavkom ministra Željka Jovanovića, a čelnik sindikata Vilim Ribić pri tom se nadovezao na slučaj Linić.

''S obzirom da su i Linić i Jovanović jednako štetni za Hrvatsku i ovu Vladu, zaključujemo onda da je jedini razlog što ne smjenjujete Jovanovića to što ne šteti vama osobno'', poručio je premijeru. Ribić je nedavno rekao kako očekuje da se svi fakulteti odazovu prosvjedu.

''I razmotre ozbiljnu mogućnost najjačeg mogućeg udara koji sustav visokog školstva i znanosti ima, a to je da se školska godina ne završi i da se odgode upisi. To je vrsta pritiska u šestom i sedmom mjesecu, koja bi mogla prisiliti Vladu da zauzme drugačiji stav'', rekao je Ribić.