Gospodarstvo

`POLITIKA OTVORENIH VRATA`

Josipović primio predsjednika Uprave Gazproma

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je predsjednika Uprave Gazproma Alekseja Millera te zamjenika generalnog direktora Gazpromnefta Vladislava Barišnjikova s kojima je razgovarao o više tema.

Ivo Josipović   FOTO:Tomislav Miletic/PIXSELL
Piše: Media Servis

Predsjednik je naglasio kako vodi politiku „otvorenih vrata“ za razgovor sa svima čiji su poslovni planovi sukladni hrvatskim nacionalnim interesima, priopćeno je iz Ureda predsjednika. Hrvatska energetska politika, naši ekonomski interesi i europska energetska politika okvir su za odnose sa svim stranim partnerima, dodaje se u priopćenju.

Izaslanstvo Gazproma i Gazpromnjefta iskazalo je interes za prijavu na natječaj za istraživanje i eksploataciju ugljikovodika na kopnu koji se otvara 18.srpnja.ove godine.

Predsjednik Josipović zahvalio je na iskazanom interesu te istaknuo da će postupak odlučivanja na natječaju biti u cijelosti transparentan, s jednakim odnosom prema svim ponuđačima.

Razgovor se vodio i o drugim aktualnim temama energetske politike, uključivši projekt Južni tok i poziciju INA-e i drugih tvrtki na hrvatskom i europskom energetskom tržištu.

Uz Predsjednika Republike, sastanku je prisustvovao i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.