Ostalo

KOREA OPEN

Lucija Zaninović osvojila srebrno odličje

Nakon tri dana natjecanja i uglavnom poraza hrvatskih reprezentativaca na G2 turniru u Koreji splićanka Lucija Zaninović uspjela je doći do srebrne medalje. Za to joj je bilo potrebno čak pet kola jer su se u njenoj kategoriji do 49 kilograma pojavile 53 sportašice.

Lucija Zaninović srebrna   FOTO:Media Servis
Piše: Republika.eu / Media Servis

Lucija je u prvom kolu bila slobodna, u drugom je pobijedila Kazahstanku Anargul 13:1, u trećem domaću natjecateljicu 8:2, a u četvrtfinalu Tajvanku Sun Hue Ning 10:1. U polufinalu je slavila tek na zlatni bod protiv još jedne reprezentativke Koreje da bi finale izgubila rezultatom 4:0, pogađate, opet od Koreje. Od 53 djevojke u Lucijinoj kategoriji čak su 23 bile iz Koreje, a imena domaćih cura napisana su na njihovom jeziku tako da ih je nemoguće pročitati. Članica splitskog Marjana tako je osvojila novih 14 bodova u lovu na Rio 2016. i sada zauzima drugo mjesto u olimpijskom rankingu sa 172 boda.

Prvog dana natjecanja Marina Sumić je slavila protiv Korejke Jeonseson Yeong 13:0 da bi u drugom kolu izgubila od pobjednice turnira 5:9. Do 57 kilograma natupila je Martina Zubčić upisavši jednu pobjedu protiv Vijetnamke Nguyen 14:2 i poraz od brončane Tajlanđanke Rangsiye Nisaisom na zlatni bod.

Teškaš Vedran Golec se u prvom kolu nije borio jer se Indijac Shankar nije pojavio dok je u drugom kolu zaustavljen još jednom nakon Kine i grand prixa od Talijana Leonarda Basilea. Najbliže medalji bio je Kninjanin Stipe Jarloni kojemu je u kategoriji do 58 kilograma bilo čak 97 protivnika. U prvom je kolu bio slobodan, u drugom svladao Leala iz Venezuele 9:6, u trećem Korejca 18:7, a u četvrtom reprezentativca Vijetnama Nguyena 7:4. U borbi za medalju Stipe je izgubio od Iranca Farzana Ashourzedaha s čak 19:2.