Reagiranja i isprike

DEMANTIJ DOMAGOJA HAJDUKOVIĆA

"Nisam rekao da građani ne znaju kako se živi u Hrvatskoj"

Saborski zastupnik SDP-a Domagoj Hajduković zatražio je demantij vijesti s našeg portalu objavjene 8. srpnja pod naslovom: "Hajduković sišao sa svojeg planeta i građanima otvorio oči: Imate pogrješan dojam. U Hrvatskoj se živi mnogo bolje nego što mislite".

Domagoja Hajduković, saborski zastupnik SDP-a   FOTO:Davor Javorovic/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Priopćenje

Tekst demantija donosimo u cijelosti:

Zanemarujući niz osobnih uvreda i posprdnih kvalifikacija koje je iznio novinar J.K., što smatram izrazito neprofesionalnim budući da se članak nalazi u rubrici „najnovije vijesti,“ moram reagirati na navode da sam na konferenciji za medije od 7. srpnja rekao ili insinuirao bilo što od onoga što je navedeni novinar napisao i stavio pod navodne znake kao moju izjavu. 

Na spomenutoj konferenciji za medije sam iznio podatke kojima barata Državni zavod za statistiku i Ministarstvo financija, a radi se o pokazateljima oporavka gospodarstva koje sam uspoređivao s istim podacima od prošle godine. Ustvrdio sam da su neki podaci ohrabrujući (primjerice prvi pokazatelji nove turističke sezone, rasta industrijske proizvodnje, itd.). Niti jednom, niti u bilo kojem kontekstu nisam ustvrdio da građani imaju krivi dojam, a posebno nisam ustvrdio da građani ne znaju kako se zaista živi. 

Na početku konferencije za medije sam rekao kako smo svi svjesni teške situacije u Hrvatskoj, ali da neke političke opcije uporno pokušavaju ovu tešku situaciju prikazati još gorom i stvoriti jednu izrazito negativnu atmosferu.

Kako možete čuti i u audio zapisu Hrvatskog radia Radio Osijeka, ustvrdio sam da su izloženi podaci ohrabrujući ali da građani još ne osjete promjenu trendova. Rekao sam da se nadam nastavku takvih trendova čiji će se rezultati manifestirati za nekoliko tromjesečja, odnosno da će tek onda i građani osjetiti pozitivne efekte ovakvih trendova.