Događanja

PANNONIAN CHALLENGE

Sunčana subota i adrenalinske BMX vožnje koje prkose gravitaciji zatvorile sportski program

Vruće subotnje popodne u Osijeku i lude atrakcije na dva kotača, privukle su brojne posjetitelje. Potpora i ovacije prepunih tribina bile su ogromna motivacija vozačima u skateparku koji su pokazali sav svoj talent. Istovremeno u šatoru branda Osječkog piva održana je radionica jednog od najboljih brejkera na Balkanu B-Boy Goofya.

Pobjedničko postolje još jednom pripalo je Danielu Dhersu iz Venezuele   FOTO:PC
Piše: Republika.eu / PC

Nakon jutarnjeg zagrijavanja prvo su izašli na cors vozači amateri. Natjecanjem je dominirao Osječanin Jakov Petrinec koji je ponovno osvojio domaću publiku i tako si osigurao prvo mjesto. Drugo mjesto pripalo je Luki Bošnjaku, dok je treće mjesto osvojio Domagoj Antolić.

Kvalifikacije za pro vozače započele su točno u 18:00, a gledatelji su mogli vidjeti kako gravitaciji prkose Daniel Dheers, Daniel Wedemeijer, Senad Grošić i mnogi drugi.

Svoje mjesto u finalu izborili su Daniel Dhers, Marin Ranteš, Jack Fahey, Daniel Wedemeijer, Michael Beran, Danny Josa, Zdenda Pesek, Senad Grošić, Daniel Juhatz i Stefan Pauli.

Nastup Plesnog studija Shine dodatno je podigao atmosferu u skateparku prije BMX PRO finala.

Pobjedničko postolje još jednom pripalo je Danielu Dhersu iz Venezuele koji ne prestaje osvajati publiku svojim vratolomijama. Drugo mjesto osvojio je Michael Beran iz Češke , dok je treće mjesto pripalo našem mladom, vrlo perspektivnom i od danas novom vozaču za Red Bull - Marinu Rantešu iz Varaždina.

Nagradu za Best Trick osvojio je Daniel Wedermeijer (Netherlands).

Proslava pobjednika BMX izazvala je erupciju oduševljenja u publici koju ni ograda nije mogla spriječiti da se pridruži u slavlju na corsu. Posebno iznenađenje za sve prisutne bile su konfete i veliki vatromet koji je obasjao nebo iznad skateparka.