Događanja

ODATI POČAST

Biciklistički maraton za stradale vatrogasce na Kornatima

Ideja za održavanje maratona krenula je iz DVD Sesvetski Kraljevec koji su sa članovima Biciklističkog Kluba "SUTLA" odlučili organizirati ovaj biciklistički maraton. "U čast vatrogascima koji su svoje živote ostavili na Kornatima u borbi sa vatrom, želimo im na naš, biciklistički način odati počast. Ne radi se samo o vatrogascima koji su poginuli nego i o njihovim kolegama koji se svakodnevno suočavaju sa raznim opasnostima a sve sa ciljem da se sačuvaju naši životi i naša imovina" kažu organizatori.

Kornati   FOTO:Filip Brala/PIXSELL
Piše: MEdia Servis

Biciklistički maraton kreće iz Zagreba, ispred Arena Centra danas u 07:00 sati. Cilj je u Vodicama u nedjelju. Vozi se 4 dana i ukupno će se prijeći 312 km.

Od ukupnog broja sudionika biciklističkog maratona najveću skupinu predstavljaju upravo sami vatrogasci iz cijele Hrvatske, njih 31, 7 policajaca i 30 bicikista rekreativaca, ukupno 68 sudionik biciklističkog maratona! Biciklistički Maraton za poginule vatrogasce na Kornatima međunarodnog je karaktera pošto na njemu sudjeluju i kolege iz Slovenije i BiH.

Stradavanja 12 vatrogasaca u Kornatskoj tragediji prije sedam godina jedna je od najvećih mirnodopskih nesreća koja je pogodila Hrvatsku. Vatrogasci su stradali tijekom gašenja i tada je stradalo 13 vatrogasaca od čega je ih je poginulo 12, dok je Frane Lučić jedini preživjeli. Šest vatrogasaca je poginulo na licu mjesta dok su ostali preminuli kasnije u bolnici.