Požeško-slavonska

PAPUK

Uskoro adrenalinski park i kamp za višednevne posjetitelje

U sklopu obilježavanja 15. obljetnice postojanja, Park prirode ove će jeseni biti domaćinom okupljanja čuvara prirode, odnosno rendžera iz svih nacionalnih parkova i parkova prirode u Hrvatskoj. Skup rendžera bit će 25. i 26. rujna.

Ilustracija   FOTO:Luka Stanzl/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Glas Slavonije

Nastojeći posjetiteljima ponuditi nove sadržaje kako bi se što ugodnije osjećali u Parku prirode Papuk, na izletištu Jankovac rade na obogaćivanju ponude. U tijeku su radovi na gradnji novog objekta Infotočke za koji je ta ustanova dobila potporu Ministarstva zaštite okoliša i prirode te Fonda za zaštitu prirode i energetsku učinkovitost u iznosu od četiri milijuna kuna. Novi će objekt obogatiti turističku ponudu Parka prirode, imat će suvenirnicu te izložbeno-prezentacijski prostor, dvoranu s 40-ak sjedećih mjesta za školu u prirodi i slično.

''Gradnjom tog objekta želimo zaokružiti ponudu ovog prostora, to više jer je riječ o uistinu dobro posjećenom lokalitetu. Tu smo uredili jedno dječje igralište, a postavljena je i staza za osobe s invaliditetom. Nedostaju još ploče na Brajevu pismu, tako da će i slijepe i slabovidne osobe moći imati uvid u ono što ih okružuje'' rekla je Kristina Kožić, ravnateljica PP-a Papuk.

Do kraja godine park će biti obogaćen novim turističkim sadržajima koji će ovaj kraj Slavonije učiniti još zanimljivijim izletnicima. Gradnjom ovoga objekta bit će zaokružena turistička ponuda Jankovca kao najznačajnijeg izletničkog lokaliteta u Parku prirode. Park prirode, ali i Općina Velika, uskoro će biti bogatiji za još jedan turistički sadržaj. Riječ je o ekoedukativnom adrenalinskom parku za koji stručnjaci ove javne ustanove izrađuju projektnu dokumentaciju. 

Adrenalinski park Duboka nalazit će se uz rijeku Dubočanku na poznatim veličkim livadama koje inače okupljaju veliki broj posjetitelja. Izrada dokumentacije trebala bi biti završena do kraja godine kako bi već iduće mogla početi gradnja i uređenje. Uz adrenalinski park sagradio bi se i kamp sa svom infastrukturom koja je potrebna izletnicima za boravak od nekoliko dana. Tako bi najkasnije već iduće godine Veličke livade ponudile posjetiteljima ugodniji boravak u Parku prirode.