Politika

VINKOVAČKI SDP

Kupovina potpredsjednika Gradskog vijeća Vinkovaca?

Nakon održane press konferencije na kojoj je Damir Rimac, saborski zastupnik SDP-a i član Gradskog vijeća Vinkovaca govorio o prošlotjednoj odluci Gradskog vijeća kojom su povećane naknade dvojici potpredsjednika Gradskog vijeća, javnosti se priopćenjem obratio GO SDP Vinkovci.

Damir Rimac, saborski zastupnik SDP-a i član Gradskog vijeća Vinkovaca   FOTO:Goran Ferbezar/PIXSELL
Piše: Republika.eu / priopćenje

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"U srijedu 27. kolovoza 2014. održana je 13. Sjednica Gradskog vijeća grada Vinkovaca. Na istoj je, usprkos snažnom protivljenju SDP-a i partnera, koalicijska većina HDZ-a donijela skandaloznu odluku o povećanju naknada potpredsjednicima Gradskog vijeća. Tako je potpredsjednicima Davorinu Pezeroviću, bivšem čelniku HDSSB-a i Goranu Čordašiću čelniku gradskog HSS-a, inače suprugu Nade Čordašić (također HSS) koja je u proteklom mandatu HDZ-ove vlasti u Vinkovcima obnašala dužnost dogradonačelnice, naknada dvostruko povećana. 

Dosada su potpredsjednici primali mjesečnu naknadu od 1.600 kn, a najnovijom Odlukom mjesečna naknada im je povećana na 5.225 kn, što iznosi 125.400 kn godišnje. Time je proračun Grada Vinkovaca dodatno opterećen za 62.700 kn godišnje/potpredsjedniku.

Osobito je politički licemjerno što se na početku sjednice Gradskog vijeća gradonačelnik dr. Mladen Karlić kritički osvrnuo na učinke mini-porezne reforme koju planira provesti aktualna Vlada, nazivajući to populističkim mjerama, koje će, eto, smanjiti prihode gradskog proračuna i time sredstva za socijalne programe u Gradu Vinkovcima, a možda i za pokoji razvojni program. I nakon toga, HDZ i koalicijski partneri odluče iz proračuna s dodatnih 125.400 kn honorirati rad dr. Davorina Pezerovića i Gorana Čordašića.  Spomenuti potpredsjednici su na dosada održanih 13 sjednica Gradskog vijeća, koje u prosjeku traju više od 4 sata, u političkim raspravama sudjelovali s, vjerovali ili ne, 147 sekundi! Sjednice se tonski snimaju.

Vjerojatni razlog povećanja naknada leži u uzdrmanim odnosima HDZ-a i koalicijskih partnera, te HDZ proračunskim novcima – novcima svih građanki i građana Vinkovaca, vjerojatno kupuje političku lojalnost pojedinaca.

Klub vijećnika SDP-a je u Gradskom vijeću pokušao spriječiti, da se u ovim teškim vremenima ekonomske krize, gradski novci na tako lak način dijele pojedincima, ali je nažalost SDP preglasan od HDZ-a i njegovih koalicijskih partnera HSS-a, HSP-A.S. i BUZ-a", stoji u priopćenju potpisanom od strane press teama GO SDP Vinkovci.