Virovitičko-podravska

POPLAVE

U Slatini voda poplavila dvorišta i podrume

Obilna kiša još jednom je prouzročila velike teškoće na slatinskom području. Nakon dvije poplave u proteklih mjesec dana, velike količine oborinskih voda ponovno su zaprijetile nižim dijelovima grada i izazvale nove poplave.

Ilustracija   FOTO:Maja Santosi/PIXSELL
Piše: Republika.eu /

Za sada još nisu ugrožene kuće i stambene zgrade, ali voda je napunila odvodne kanale, prekrila pojedina dvorišta i poplavila podrume. Odmah su reagirali pripadnici JVP Slatina i komunalne tvrtke Slatina kom. Vatrogasci su tijekom noći između srijede i četvrtka počeli s ispumpavanjem vode iz podruma i kanala, a zaposlenici Slatina koma satima su radili na čišćenju i proširivanju kanala.

Unatoč lošim iskustvima s poplavama posljednjih mjeseci, još jednom se pokazuje da otvori ispod mnogih prilaznih mostova nisu dovoljno veliki da propuste tako velike količine vode i da se odvodni kanali ne održavaju dovoljno propusnim. Posljednje dvije noći nisu mirno spavali građani u Ulici Ksavera Šandora Đalskog, gdje je situacija i najkritičnija, ali i u dijelovima ulica Matije Gupca, kralja Zvonimira i braće Radić. Obilna kiša potresla je i građane u dijelu Stublovačke ulice zbog još uvijek živih sjećanja na poplavu otprije mjesec dana i posljedica koje su tek djelomično sanirane, a nije pošteđen ni dio prigradskog naselja Sladojevaca.

Prema informacijama Područnog ureda DUZS Virovitica, područje grada Slatine i općina Mikleuš i Čačinci zahvatilo je nevrijeme praćeno jakom kišom jučer oko 0.40 sati. Na saniranju posljedica angažirani su vatrogasci te komunalne službe i poduzeća. Podravska magistrala D2 između Sladojevaca i Donjih Meljana dijelom je poplavljena pa se vozači upozoravaju na pojačan oprez.