Tech

ONLINE

eBay bi uskoro mogao primati Bitcoine kao sredstvo plaćanja

Coinbase je među prvima servisima s kojima su počeli pregovori, a ako slučajno dogovor uspije onda će korisnici imati mogućnost plaćanja soba za iznajmljivanja putem AirBnB ili naručiti taxi službu Uber.

Ilustracija   FOTO:Jens Kalaene/DPA/PIXSELL
Piše: Republika.eu / ICT Business

Bitcoin - kontroverzna digitalna valuta opet je udarna vijest u medijima. Virtualna valuta koja je imala svoje uspone i padove, pala je dramatično u posljednjih godinu dana. Sigurno se sjećate kako je prošle godine jedan norveški državljanin punio novinske stupce zahvaljujući malom ulaganju u Bitcoin, koji mu je godinu dana kasnije donio stan u Oslu.

eBay navodno radi na integraciji Bitcoin digitalne valute u Braintree platformu. Inače, eBay je kupio Braintree za 800 milijuna dolara prošle godine, a radi se o servisu koji je specijaliziran za obradu plaćanja prilikom kupovine putem Interneta. Za one koji ne znaju, Braintree je u vlasništvu PayPala, podružnice eBaya.

Naime, te dvije tvrtke koriste Braintree platformu kod procesa mobilnog plaćanja. I dalje se postavlja pitanje tko je tvorac Bitcoina pa je neko vrijeme cirkuliralo ime stanovitog gospodina koji se zove Satoshi Nakamoto - no, u izjavi za Newsweek Satoshi Nakamoto je sve to demantirao.

IZVOR: ICT Business