Događanja

UMJETNIČKA AKADEMIJA U OSIJEKU

Organiziran 'Zimski likovni kamp'

Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK) u Osijeku, u suradnji s Umjetničkom akademijom u Osijeku, organizira predstavljanje zanimanja iz područja likovne umjetnosti, te najavljuje "Zimski likovni kamp" koji će ove godine organizirati Umjetnička akademija u Osijeku.

Ilustracija   FOTO:Marko Mrkonjic/PIXSELL
Piše: Media ervis

Predstavljanje će biti održano danas u prostoru CISOKa, na Trgu Ante Starčevića 3 u Osijeku, u dva termina od 12 i od 15 sati, i trajat će približno jedan sat.

Predstavljanje će biti osobito korisno srednjoškolcima koji svoje buduće obrazovanje i karijeru vide u likovnom umjetničkom području i zanimanjima, jer će nakon završetka prezentacije srednjoškolci moći postavljati pitanja profesorima Umjetničke akademije u Osijeku o modelima studiranja, te mogućnostima zapošljavanja nakon studiranja.

Tijekom predstavljanja bit će govora i o programima koji će biti izvedeni na "Zimskom likovnom kampu", a dio su cjeloživotnog učenja Odsjeka za likovnu umjetnosti UAOSa namijenjeni prvenstveno učenicima srednjih škola, no otvoreni su svim zainteresiranim osobama bez obzira na njihovu dob, te znanje i vještine.

Većina programa osmišljena je kao prostor za stjecanje praktičnog iskustva rada likovnog izražavanja, a osmišljeni su kao nadopuna programima likovne kulture srednjih škola koji se bave isključivo teorijom povijesti umjetnosti.

Svi sudionici predstavljanja u CISOKu bit će u mogućnosti odmah se prijaviti na "Zimski likovni kamp" i tako osigurati svoje mjesto u skupinama koje će imati ograničeni broj polaznika, a samo u ovom promotivnom terminu bit će besplatan svim sudionicima.

"Zimski likovni kamp" bit će održan u prostoru Kampusa tijekom zimskih praznika, od 5. do 10. siječnja 2015. godine, kao promotivni program cjeloživotnog učenja Umjetničke akademije u Osijeku i vodit će ga nastavnici Odsjeka za likovnu umjetnost UAOSa. Imat će tri glavna modula "Uvod u crtanje kompozicije", "Uvod u crtanje portreta" i "Uvod u povijest umjetnosti i likovnu kulturu".