Društvo

KARAMARKO POSLAO IZASLANIKA

Josipović na prijemu SNV-a: Društvo je opterećeno mržnjom i neprihvaćanjem

Tradicionalni božićni domjenak Srpskog pravoslavnog vijeća okupio je brojne uzvanike iz političkog i društvenog života. Ove godine i kompletni državni vrh. Na prijem je šef oporbe Tomislav Karamarko poslao izaslanika, no i on je pravoslavnim vjernicima uputio božićnu čestitku.

Predsjednik Josipović poručio je kako jedni drugima trebamo biti ljudi, a ne vukovi.   FOTO:Marko Mrkonjić/PIXSELL
Piše: Media Servis

Tradicionalni božižni prijem SNV-a održan je u Hrvatskom novinarskom domu.

Primanju su nazočili predsjednik Sabora Josip Leko, Vlade Zoran Milanović, a prvi puta nakon 2012. došao je i predsjednik države Ivo Josipović.

Predsjednik SNV-a Milorad Pupovac rekao je da je godina iza nas imala teret kojeg unosimo i u novu godinu. Spomenuo je lošu ekonomsku situaciju i uređenost društva, a kao dodatni teret istaknuo je porast netolerancije. Pupovac se nada da će predstojeći izbori donijeti dio olakšanja tog tereta.

Premijer Milanović se u svom obraćanju osvrnuo na Pupovčeve riječi, rekavši da je politika za njega način života i poslanje, a ne posao. Posao je to, kaže, tek privremeno.

Predsjednik Josipović poručio je kako jedni drugima trebamo biti ljudi, a ne vukovi. Dodao je da Hrvatska danas ne bi bila to što danas jest, da nije bilo i srpske zajednice. Rekao je da smo svi prije svega građani ove zemlje, a tek onda pripadnici manjinskih ili većinskih zajednica. Društvo je, kaže, opterećeno teretom mržnje i neprihvaćanjem, a obaveza političara je čuvati društvo tog tereta, poručio je Josipović.