Rukomet

GOLUŽA NAKON DEBAKLA

Viša sila je utjecala na ovakav rasplet

Hrvatska rukometna reprezentacija zaustavljena je u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Kataru od Poljske koja je slavila 24:22. Iako smo se svi nadali da će Hrvatska napokon prikazati pravu igru i odigrati najbolju utakmicu na turniru dosad, to se nije dogodilo...

Slavko Goluža   FOTO:Goran Stanzl/PIXSELL
Piše: Media Servis

Poljaci su uspjeli u svom naumu, potpuno umrtvili igu, zaustavili našu kontru i polukontru i radili ono što najbolje znaju, zabijali iz daljine. S druge strane naši su i kad su došli u priliku promašivali ili je branio raspoloženi Šmal. Rezultat svega poraz i očekivano pitanje izborniku Slavku Goluži: Osjeća li on kakvu odgovornost?

''Trebalo je doći do četvrtfinala i kad se sve sagleda napravit ćemo analizu i kad se sve sagleda, napravit ćemo analizu. Zato sam stavio Karačića u drugom dijelu, uz Duvnjaka i Kopljara. Ali mislim da smo napravili par tih zicera koji su nas koštali',rekao je Goluža. Je li onda četvrtfinale domet ove reprezentacije?

''Puno se pričalo o zlatu i o otvorenom putu, međutim nije to baš tako. Sve bi bilo drugačije da smo zabili tih par otvorenih zicera''. Očekivano nakon utakmice i pokisla lica igrača. Domagoj Duvnjak.

''Tužni smo i razočarani, nismo uspjeli. Ali to je sport i to je život. Život ide dalje. Nismo bili pravi. U drugom poluvremenu je to bolje izgledalo, ali nije bilo dovoljno',kaže Duvnjak. Kapetan Igor Vori jedva je pronalazio riječi.

''Šteta, što da ti kažem. Žao mi je ovih mladih dečki. Igrali smo stvarno dobar turnir i dizali se. Ali treba čestitati Poljacima na zasluženoj pobjedi i to je to. Sad da idem u neke dublje analize...'' A za to će biti prilike idućih dana. Hrvatskoj slijedi dan odmora i onda u petak prva od dvije utakmice u razigravanju od petog do osmog mjesta. Protivnik je Njemačka koju je izbacio domaćin Katar pobijedivši 26:24.

''Moramo biti sabrani i mirni, završiti turnir s dvije pobjede. Moramo se sabrati. Trenutno sve izgleda crno, ali bilo bi još crnije da ne odemo na Olimpijske igre'',rekao je Ivan Čupić. U polufinalu će dakle igrati Poljska i Katar, te Francuska koja je deklasirala Sloveniju 32:23 protiv Španjolske koja je u posljednjoj sekundi pobijedila Dansku s 25:24.