Kino & Film

PEDESET NIJANSI SIVE

Film koji obara rekorde i prije dolaska u kina

Senzacionalnih 2, 75 milijuna ulaznica za film 'Pedeset nijansi sive' prodano je do danas u pretprodaji u 39 zemalja! Svoj doprinos ovoj nevjerojatnoj brojci dala je i Hrvatska u kojoj je u malo više od tjedan dana prije početka prikazivanja prodano preko 20 000 komada.

Osim knjige   FOTO:Davor Visnjic/PIXSELL
Piše: Dnevnik.hr/ Republika.eu

Niti jedan drugi film nije se do sada uspio približiti ovom re­zultatu, kako na domaćem terenu tako i u inozemstvu, pa se 'Pedeset nijansi sive' već sada može pohvaliti da nastavlja zvjezdani put istoimenog književnog predloška E.L. James prevedenog na 52 jezika i s preko 100 mi­lijuna prodanih primjeraka.

Prema svim pokazateljima brojke će do 11. veljače, kada počinju prve pretpremijerne projekcije, biti višestruko veće, a na pojedinim tržišti­ma moguće je da će preći i čarobnu granicu od milijun prodanih ulaznica u pretprodaji.

Cijela priča vrti se oko lijepog, šarmantnog, bogatog i neobično maštovitog Christiana Greyja (Jamie Dornan). On je savršen muškarac prema mjerili­ma svake žene pa tako i mlade Anstasie Steele (Dakota Johnson) kojoj nije ni na kraj pameti da bi se netko takav mogao zagledati baš u nju. No, gospodin Grey ima i svoju mračnu stranu. Film je režirala je Sam Taylor– Johnson , a u hrvatska kina dolazi na Valentinovo.

Izvor: Dnevnik.hr