Rukomet

GOLUŽA PODNIO OSTAVKU

Očito nisam opravdao očekivanja hrvatske javnosti

Slavko Goluža podnio je neopozivu ostavku na mjesto izbornika hrvatske muške rukometne reprezentacije. Goluža je istaknuo kako je njegova odluka plod razmišljanja o događajima na i oko Svjetskog prvenstva u Kataru te razgovora sa čelništvom Saveza, ali i kako će i dalje ostati u tijelima Saveza te rukometu.

Slavko Goluža   FOTO:Goran Stanzl/PIXSELL
Piše: Media Servis

Također se Slavko Goluža zahvalio kako navijačima i suradnicima tako i igračima i stožeru te je istaknuo kako vjeruje u hrvatsku reprezentaciju i reprezentativce za koje zna da ih čeka još mnogo sjajnih rukometnih godina.

"Posao izbornika radio sam predano, profesionalno i savjesno, i pritom ostvario ciljeve koje smo zajedno sa Savezom postavili, a to su kvalifikacije na Olimpijske igre u Rio de Janeiru 2016. No, očito nisam opravdao očekivanja hrvatske javnosti, te ostavkom želim odagnati svaki pritisak kojim se opterećuje Hrvatski rukometni savez, moji i naši igrači, ali ponajviše moja obitelj koja sve ovo vrlo teško proživljava," stoji u priopćenju Slavka Goluže.

"Hvala mnogobrojnim navijačima, suradnicima, ali i kritičarima, bili ste dodatna snaga u dobrim i lošim danima. Najveća hvala mojim igračima i stožeru s kojima sam dijelio sve radosti i sportske tuge, dizao se i padao, trudio se i odricao. Vjerujem u ovu ekipu i znam da ih čeka još mnogo sjajnih rukometnih godina, da će nas učiniti ponosnom nacijom, a svijetu odaslati najljepšu moguću sliku Hvatske kao zemlje zajedništva i pobjedničkog duha," rekao je sada već bivši trener hrvatske rukometne reprezentacije Slavko Goluža.