Glazba

22. IZDANJE PORINA

Nominirani su...

U dvorani zagrebačkog kina Europa održana je svečanost proglašenja nominacija za Porin, najugledniju diskografsku nagradu u Hrvatskoj.

Svecano proglasenje nominacija za 22. glazbenu nagradu Porin   FOTO:Petar Glebov/PIXSELL
Piše: Republika.eu/Porin.org

U 31 kategoriji izabrana su po tri favorita, osim za album i pjesmu godine gdje se biralo po pet izvođača ili skladbi. Tako su po najviše pet nominacija dobili Massimo, Detour, Vatra te Psihomodo pop, a dobili su i onu u kategoriji "Pjesma godine" gdje je bila najveća konkurencija. 

Slijede ih Pavel s četiri nominacije te Urban&4, Gatuzo i jazz glazbenik Borna Šercar s tri. Mlada zvijezda Sara Renar nominirana je kao i Pips Chips &Videoclips u dvije kategorije. Sara ih je dobila za najbolji album alternativne glazbe te za najbolju žensku vokalnu izvedbu gdje su joj konkurencija Nina Badrić i Ivana Kindl dok se Pipsi natječu sa svojim albumom Akustični Walt. Za najbolji klasični album nominirani su Darko Petrinjak, Zagrebačka filharmonija i Pavao Mašić dok će se za najboljeg mladog izvođača boriti tri benda i to M.O.R.T, Jonathan te Bang Bang, koji je isto tako dobio i nominaciju za pjesmu "Nešto me pogodilo" u kategoriji "Najbolja izvedba grupe s vokalom".

Drugi krug glasanja trajati će od 12.-19. veljače, a glasači će između troje ili petero nominiranih morati izabrati jedno. Pobjednici u svakoj kategoriji bit će poznati 06. ožujka na finalnoj dodjeli, a glazbena manifestacija održat će se u Splitu u Areni Spaladium.