Brodsko-posavska

RAZUMIJEVANJE ZA GRAĐANE

Gradonačelnik Slavonskog Broda i ministrica Opačić potpisali sporazum o otpisu duga

Gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara i potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić, potpisali su danas sporazum o otpisu dugovanja najugroženijim građanima.

Opačić i Duspara   FOTO:Ivica Galovic/PIXSELL
Piše: Media Servis

Gradonačelnik Mirko Duspara poručio je kako na području grada Slavonskog Broda ima oko 850 evidentiranih korisnika prava na zajamčenu minimalnu naknadu. No, točan broj građana koji ispunjavaju uvjete za otpis dugovanja bit će poznat tek nakon objavljenog izvješća FINA-e, putem koje građani i podnose zahtjeve za otpisom dugovanja. "Otpis dugovanja odnosi se na obveze građana prema gradskom proračunu.

No, poziv za priključivanje ovoj Vladinoj mjeri uputili smo i svim gradskim trgovačkim društvima, kako bi se na taj način pomoglo što većem broju socijalno ugroženih građana, koji zaslužuju novi početak“, zaključio je gradonačelnik Duspara.

Tijekom potpisivanja ugovora, potpredsjednica Vlade i ministrica Opačić poručila je kako su potpisivanjem ovog dobrovoljnog sporazuma o otpisu dugovanja građanima, jedinice lokalne samouprave dokazale svoje razumijevanje za građane koji se nalaze u teškoj financijskoj situaciji.

"Želim još jednom zahvaliti Gradskoj upravi Slavonskog Broda što su prepoznali ovu Vladinu mjeru, te ovim putem pozivam i ostale jedinice lokalne samouprave s područja Brodsko-posavske županije, da slijede njihov primjer te na taj način pomognu svojim građanima“, istaknula je potpredsjednica Vlade Milanka Opačić.