Gospodarstvo

PREUZIMANJE BRENDA

Viro grupa zainteresirana za Dalmacijavino

Za splitsku tvrtku Dalmacijavino u petak je Viro grupa uplatila jamčevinu za sudjelovanje u javnoj dražbi u iznosu od milijun kuna, potvrdio je Hini stečajni upravitelj te tvrtke Perica Mitrović, koji najavljuje novi pokušaj prodaje tog nekadašnjeg trgovačkog giganta.

Ilustracija   FOTO:Leonard Nincevic/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Poslovni dnevnik

"Da, točna je informacija kako je danas rano popodne na Trgovačkom sudu Viro grupa uplatila jamčevinu od milijun kuna za Dalmacijavino. Ovo je dobra vijest i za tvrtku i za djelatnike. Nadamo se da je to konačni pomak", kratko je rekao stečajni upravitelj Perica Mitrović.

U ponedjeljak će se na Trgovačkom sudu u Splitu održati 11. po redu javna dražba za prodaju Dalmacijavina, po cijeni od 70,57 milijuna kuna.

Prvi puta Dalmacijavino ponuđeno je na prodaju u kolovozu 2013. godine, po cijeni od 281 milijun kuna. Odbor vjerovnika prodajnu je cijenu spuštao nekoliko puta u pokušaju da se pronađe kupac.

Tvrtka se prodaje u paketu s imovinom opterećenom hipotekama i zaštićenim brendovima, među kojima je najpoznatiji Pipi. Kupac Dalmacijavina dobit će pravo na korištenje brendove te tvrtke vrijedne osam milijuna kuna.

Virovitička tvornica šećera Viro i povezana društva u prošloj su godini poslovali s gubitkom u iznosu od 219,9 milijuna kuna, za razliku od godine prije kada je ostvarena dobit od 13,4 milijuna kuna, podaci su to iz nerevidiranog konsolidiranog izvješća. 

IZVOR: Poslovni dnevnik