Glazba

KLAPA CAMBI I ŠKORO SNIMILI NOVI HIT

Još liju suze za Slavonkom

Naša najnagrađivanija klapa 'Cambi' (Kaštel Kambelovac) i omiljeni Slavonac Miroslav Škoro snimili su duet 'Moja Slavonka' u kojem će se prepoznati svi oni koji su nekad ljubili i nikad preboljeli.

Piše: Republika.eu / 24sata

''Ta Slavonka je bila toliko lijepa da dečki iz klape Cambi još uvijek za njom plaču'', našalio se Škoro u videu koji je posvetio svojoj vjernoj publici. Tužne žice tamburice i čvrsti, a opet meki glasovi ovih stasitih Dalmatinaca učinili su svu bol, patnju i čežnju slomljenog srca gotovo opipljivom.  

'Moja Slavonka' bila je savršena prilika da se pokažu i dokažu novi članovi klape Cambi. Na visini zadatka bili su: 

Božo Klišmanić, daroviti mladi tenor iz Kaštela - koji je velika perspektiva ove klape,

Marko Tomasović, tenor - bariton iz Omiških Puntara,

Duje Stanišić - po mnogima najbolji mladi tenor, lanjski osvajač Apsolutne pobjede na Omišu sa svojom matičnom klapom Kožino, te stara garda klape: Dino Šimera (solist u ovoj pjesmi), Alen Babić, Ivan Žanić, Andrija Akrap i Hrvoje Lozančić.

Veliki pečat u radu i uspjehu Cambija dali su Eduard Šegota, Duško Britvić, Mislav Biočina i Jozo Delaš koji zbog drugih obaveza više u njoj ne mogu pjevati, no ostaju joj vjerni obožavatelji i podrška.

Kroz 29 godina sjajne karijere kroz klapu je prošlo puno vrhunskih pjevača koji su punu afirmaciju stekli upravo u klapi Cambi i koji su klapsku pjesmu digli u visine. Svaka generacija donijela je nešto novo, originalno i što je vrlo brzo postalo trend, tako da vjerujemo da će i nove snage dati svoj doprinos.

Ovo je već druga pjesma sa 'slavonskim štihom' koju su snimili te bi mogla postati jednako velik hit kao prethodnica 'Sad kada došla si' koju su otpjevali sa Bosutskim Bećarima . A od klape Cambi očekujte još puno toga novog.

Dečki u veljači i ožujku nastavljaju niz uspješnih koncerata – 28. veljače nastupit će u Ljubljani, 6. ožujka u Mariboru,   7. ožujka u Areni Varaždin zajedno sa Tomislavom Bralićem i klapom Intrade, a na Dan žena, 8. ožujka, pjevat će u Brežicama.

IZVOR: 24sata