Virovitičko-podravska

IZBORNA SKUPŠTINA HDSSB-A ZDENCI

Glavaš: HDSSB neće ni sa HDZ-om ni sa SDP-om, jer ni jedni ni drugi do sada nisu pokazali ozbiljnost u vođenju države

Održana je Izborna skupština HDSSB-a za općinu Zdenci. Na skupštini su nazočili uglednici iz vrha stranke, utemeljitelj HDSSB-a Branimir Glavaš, predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin, saborski zastupnici Dinko Burić, Krešimir Bubalo, Josip Salapić, Ivan Drmić i Igor Češek, te mnogi drugi.

Branimir Glavaš   FOTO:HDSSB.hr
Piše: Republika.eu / HDSSB.hr

Dosadašnji i novoizabrani predsjednik HDSSB-a općine Zdenci Mato Barukčić zahvalio se članovima na dosadašnjoj potpori i radu stranke u općini Zdenci.

Predsjednik HDSSB-a Virovitičko-podravske županije Igor Češek u svom je govoru ukazao na sve probleme koje je HDSSB imao pri samom osnivanju, na probleme u poljoprivredi, probleme nezaposlenosti, radi kojih ponajviše mladi, a i stariji napuštaju svoja ognjišta i odlaze diljem svijeta trbuhom za kruhom.

Predsjednik stranke Dragan Vulin koji je također pozdravio članove i simpatizere, osvrnuo se na sveopće stanje u stranci, kao i na sve veći angažman članova s ciljem osnivanja ogranaka u mjestima Virovitičko-podravske županije, gdje isti još nisu osnovani. Vulin je rekao da HDSSB na predstojećim Parlamentarnim izborima neće ulaziti u koaliciju ni sa jednom strankom, jer je jedina koalicija HDSSB-a, koalicija s narodom.

Utemeljitelj stranke hrvatski general Branimir Glavaš srdačno je pozdravio i zahvalio se na odazivu velikom broju članova, te je, između ostaloga, istakao svoje viđenje trenutnog stanja u stranci na koje je izuzetno ponosan, ali je napomenuo da se i nadalje mora ustrajno raditi na omasovljavanju članstva. 

Glavaš je dodao kako HDSSB neće ni sa lijevima ni sa desnima, ni sa HDZ-om ni sa SDP-om, jer ni jedni ni drugi do sada nisu pokazali ozbiljnost u vođenju države, što se očituje trenutnim stanjem. 

Glavaš je također naglasio kako se HDSSB sve ovo vrijeme zalaže za decentralizaciju, odnosno okrupljivanje županija u pet regija s ciljem lakšeg iskorištavanja potpora iz fondova EU, a u kojima su stručnjaci iz HDSSB-a u Osječko-baranjskoj županiji pokazali da mogu, žele i znaju.

Na kraju svog govora general Glavaš je sa puno optimizma i vjere pozvao članstvo na zajedništvo. Rekao je i kako stranku ništa, kao ni do sada, neće moći destabilizirati pored svih pokušaja od strane kojekakvih ulizica sadašnje i prošle Vlade.


Izborna skupština HDSSB-a za općinu Zdenci FOTO: HDSSB