Glazba

PORIN 2015.

Tango je pjesma godine, a Psihomodo Pop ima najbolji album

Na završnoj dodjeli glazbene nagrade Porin dodijeljene su statue u 12 kategorija. Najviše nagrada dobio je bend Vatra za hit Tango i to za najbolju izvedbu grupe s vokalom, produkciju, snimku te za pjesmu godine.

22. dodjela glazbene nagrade Porin   FOTO:Ivo Cagalj/PIXSELL
Piše: Media servis

Vatra je tako od pet nominacija izgubila samo onu u kategoriji "Najbolji video broj" gdje je statuu osvojio spot "Bejbi" Psihomodo Popa. Frontmen benda Davor Gobac i dečki osvojili su još dva Porina i to za album "Ćiribu, ćiriba" u kategorijama album godine i rock album godine. Po dva Porina dobili su Massimo i Urban&4. Massimo je nagradu dobio za aražman te najbolju mušku vokalnu izvedbu za skladbu "Ispod nekog drugog neba", dok je Urbanov album "Mamut" pobijedio u kategorijama "Najbolji album alternativne glazbe" te "Najbolje likovno oblikovanje"

Prvi Porin u karijeri dobila je Sara Renar. Kantautorica je pobijedila Ninu Badrić i Ivanu Kindl u kategoriji "Najbolja ženska vokalna izvedba", a statuu je osvojila za izvedbu skladbe "Jesen". U protekloj godini najbolju vokalnu suradnju imali su Gretta feat. Geby za pjesmu "Malena", a najbolji pop album imao je bend Detour. Od pet nominacija Detour je osvojio Porina samo za pop album "A što ak' ja". Iako su se lani istaknuli mnogi mladi glazbenici, najboljim novim izvođačem proglašen je bend Bang Bang U kategoriji gdje se birao najbolji album klapske i tamburaške glazbe Porin je dobila klapa Kampaneli Donja Kaštela za "Sva ti duša u me stala", dok su za najbolju jazz izvedbu nagradu osvojila dva izvođača i to Borna Šercar's Jazziana Croatica feat. Ernie Watts & Hrvoje Rupčić za "New red dwarf" te Davor Križić Experiment za "Echoes of a dream". Uz ove nagrade dodijeljene su i one za životno djelo. Za izniman doprinos hrvatskoj glazbi Porin su dobili Nikša Gligo i Frano Parać

Posebnu statuu za antologijsko ostvarenje hrvatske glazbe osvojili su Josipa Lisac, Karlo Metikoš i Ivica Krajač za "Dnevnik jedne ljubavi".