Ostalo

VIJEĆNICI ĆE DOBITI 600 KUNA

Mrsić o povećanju naknade županijskim vijećnicima: To nije ispravno

Županijska skupština Sisačko-moslavačke županije, izglasovala je povećanje naknade za rad županijskim vijećnicima, predsjedniku, potpredsjednicima i članovima radnih tijela.

Ministar Mirando Mrsić   FOTO:Anto Magzan/PIXSELL
Piše: Media servis

Umjesto 500 kuna po sjednici, vijećnici će dobiti 600 kuna, i to mjesečno. Za članstvo u županijskim odborima smanjena je naknada s 500 na 300 kuna, ali i uvedena mjesečna isplata. Za povećanje su bili vijećnici SDP-a, HNS-a, HSP-a, Laburista, DSU-a, HS-a, Reformista, AHSS-a, SDSS-a, SRP-a te SDA, a protiv HDZ-ova koalicija.

Župan sisačko-moslavački Ivo Žinić najavio je da će neće potpisivati isplate naknada, a slučaje je komentirao i ministar iz redova SDP-a Mirando Mrsić.

"Mislim da su prije dizanja ruku trebali razmisliti o situaciji u Hrvatskoj, da ima puno nezaposlenih, i s obzirom da je Sisačko-moslavačka županija jedna od najnerazvijenijih županija sa najvećim postotkom nezaposlenih, da je trebalo pogledati izvan skupštine van. Poruka je građanima, ocijenit će to sami na izborima je li to bilo ispravno ili nije, ja mislim da nije bilo ispravno", rekao je Mirando Mrsić.