Kazalište

DUGOOČEKIVANA PREDSTAVA

Premijera Don Giovannija u HNK Osijek

Spektakl u osječkom HNK! Večeras će biti izvedena premijera Mozartove opere Don Giovanni u režiji Roberta Boškovića.

Robert Bošković   FOTO:Davor Javorovic/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Media Servis

Priča o pustolovu i ljubavniku praizvedena je u Pragu daleke 1787. godine. Osječkim Don Giovannijem ravna maestro Mladen Tutavac. Glavnu ulogu tumači Leon Košavić, oko sto pedest crno-bijelih kostima potpisuje Neven Mihić. Publiku očekuju i 3D mapping, a redatelj Bošković za Media servis progovorio je o posebnostima koje je ugradio u ovaj zahtjevan projekt. Jedna od njih je da se otac Donne Ane pojavljuje znatno više nego u originalnom libretu.

"Najveći ključ moje režije je da se taj otac kada umre pojavljuje kao duh koji štiti svoju kćer na drugačiji način režira cijelu predstavu i tjera svojim djelima Don Giovannija u pakao. Erotski je cijela predstava s mjerom. I zašto su tu ne neboje - crna i bijela. Don Giovanni, kasnije izvedenica Don Juan de Marco, znači najveći ljubanik u povijesti kasnije - sve smo osmislili na način da bude vidljivo, jasno i točno publici. Cjelokupni autorski tim doprinio je da sve izgleda spektakularno", kazao je Bošković.

Druga premijera je sutra. Dugoočekivana predstava igra u HNK Osijeku 16. i 23. ovog mjeseca te još u svibnju i lipnju, a očekuju se i gostovanja.