Društvo

ZNATE LI KOJA SU VAŠA PRAVA?

Obilježava se svjetski dan prava potrošača

Obilježava se svjetski dan prava potrošača. Prvi puta je obilježen 15. ožujka 1983. godine, a svake godine aktualizira raspravu o pitanjima i problemima vezanim uz područje zaštite potrošača. Ovaj dan je ujedno i prigoda za promicaje temeljnih prava svih potrošača, ističe ministarstvo gospodarstva.

Ilustracija   FOTO:Goran Stanzl/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Media Servis

Predstavnik Ilija Rkman iz Udruge potrošač, napominje kako je zakonski okvir u Hrvatskoj o pravima potrošača dobro uređen, ali se vrlo malo koristi.

"Podaci za prošlu godinu pokazuju da je veliki skok broja reklamacija potrošača na nekoliko područja. Materijalni nedostatci na proizvodima, prije svega su tehnički proizvodi, od perilica do mobitela gdje je skok od 300 posto u odnosu na 2013. godinu. Nakon toga su elektroničke komunikacije, skok je negdje oko 200 posto," rekao je Rkman.

Potrošači sve više traže savjete o svojim pravima i izboriti se za zaštitu ljudskog dostojanstva na tržištu. Prema podacima, 65 posto žena traži svoja prava, dok 35 posto muškaraca.

"Žene su puno borbenije i one su prihvatile sve savjete, naučile napamet sve norme i rješavali svoje reklamacije. Potrošači su konačno prihvatili činjenicu da su oni subjekti tržišta, da su regulatori nacionalnog razvoja gospodarstva," rekao je Rkman.

No, koja su osnovna prava potrošača? Rkman navodi deset načela zaštite potrošača u Europskoj uniji. Kupite što želite i tamo gdje to želite, ako proizvod ne ispunjava svoju funkciju vratite ga natrag, visoki sigurnosni standardi za hranu i drugu robu široke potrošnje, saznajte što jedete, ugovori trebaju biti pošteni i pravični za potrošače, potrošač može promijeniti mišljenje, potrošačima treba olakšati usporedbu cijena, potrošač ne smije biti zaveden, zaštita tijekom godišnjeg odmora i naknada štete prekograničnih potrošačkih sporova.

"Dobiti obavijest o deklaraciji na proizvodu, koja mora biti jasna, čitljiva i vidljiva, koja sadržava sve ključne informacije o proizvodu kako bi ostvario izbor koji mora osigurati sigurnost proizvoda i osigurati zdravlje, ostvariti načelo jednakih davanja. Ako sam kupio bilo kakav proizvod želim da taj proizvod ostvariti svoju funkciju koja je opisana u deklaraciji proizvoda," rekao je Rkman.

Udruga Potrošač organizira različite informativne radionice za potrošače, ali i za trgovce.

"Educiramo i potrošače, učenike i trgovce. Imamo nastave po školama. Potrošač koji dođe u savjetovalište dobije i detaljnu informaciju, pouku neovisno o reklamaciji ilie ne, dobije set edukacijskog materijala i nakon toga dobije operativni savjet kako riješiti i zaštiti svoja prava," rekao je Rkman.