Društvo

19. DAN ŠTRAJKA GLAĐU

Na Facebooku se vode kampanje za Glavaševu slobodu – Domoljubna stranica "Blago Zadro" apelira za pomoć Branimiru Glavašu

Unatoč tomu što pojedini režimski mediji u javnosti to nastoje marginalizirati Glavašev štrajk glađu, kojim protestira protiv kršenja njegovih ljudskih prava, itekako pobuđuje veliki interes u velikom djelu hrvatskog naroda. Posebice u domoljubno-braniteljskim krugovima, ali i u njegovom rodnom kraju odnosno, velikom djelu slavonsko-baranjske i osječke javnosti. Velika podrška Glavašu najvidiljivija je na društvenim mrežama, prvenstveno na njegovoj facebook stranici koja ima na tisuće sljedbenika.

Na tisuće fanova stranice Blago Zadro svakodnevno pruža potporu Branimiru Glavašu   FOTO:Facebook
Piše: Republika.eu / J.K.

Potporu Branimiru Glavašu na Facebooku pružaju i mnoge druge stranice (fanpage) i profili. Među mnogim Facebook stranicama koja Glavašu pruža svakodnevno bezrezervnu podršku izdvaja se jedna od najpoznatijih i najposjećenijih Facebook stranica domoljubnog karaktera. Fanpage „Blago Zadro“ koji prati gotovo 60.000 fanova/sljedbenika svojim objavama aktivno se uključila u spontanu facebook kampanju koja promovira i zagovara slobodu za Branimira Glavaša.  Tako je u nedjelju ta stranica objavila fotografiju s kojom se apelira Predsjednici RH da poduzme nešto po pitanju pritvora generala Branimira Glavaša uz podsjećanje na sudbinu generala Đure Brodarca: „Sjetite se kako je završio general Brodarac u Osječkoj bolnici za vrijeme vladavine hdz-a. Dok pojedini potpisuju peticije za "stop političkog progona kriminalca i titoistu Milana Bandića" nitko neće pomogne Hrvatskom Generalu da kojeg nije Osijek bi JNA bio na dlanu. Neka mu Gospodin Isus Krist podari snage! Hrvati probudite se!

Ovo nije jedina objava kojom su administratori ove domoljubne stranice koja ima gotovo 60.000 pristaša podržali Branimira Glavaša. Samo dan ranije objavili su sliku koja ilustrira i uspoređuje odnos države prema svojim braniteljima u odnosu na one koji su vršili agresiju na nju.


Objave stranice „Blago Zadro“ koje pozivaju relevantne institucije na reagiranje u slučaju Glavaš osvajaju na tisuće lajkova fanova i komentara potpore. Javljaju se ljudi iz svih djelova Hrvatske koji negoduju i protestiraju na ovakav odnos prema Branimiru Glavašu. Iz njihovih komentara je vidljivo kako žele da se stane na kraj progonu svih onih koji su branili i stvorili Hrvatsku, a mnogi samom Glavašu šalju poruke da odustane od štrajka glađu jer se boje za njegovo zdravlje.

Podsjetimo, Branimir Glavaš je uhićen 5. ožujka u Osijeku u svom stanu nakon što je Vrhovni sud prihvatio žalbu DORH-a za njegovim pritvaranjem. Bio je to šesti put da Glavaša pritvaraju, trenutno se nalazi u zatvoru u Remetincu i već 19. dan štrajka glađu.