Moda & ljepota

NOVO ISTRAŽIVANJE

Napokon dokazano zašto muškarci vole obline na ženama

Fotografije Kim Kardashian poharale su internetske stranice, a što uže haljine i suknje to su bodovi veći. Jel to zbilja tako da muškarci vole žene sa adutima i istaknutim oblinama? Najnovije istraživanje kaže da je, a razlog je i nas oduševio! Saznajte.

Kim   FOTO:Instagram
Piše: Republika.eu / tportal.hr

Kako je objasnio koautor studije Eric Russell sa Sveučilišta Teksas, ženska su se tijela mijenjala kroz povijest, kako smo evoluirali, a vjeruje se da žene s više zakrivljenom kralježnicom do određenog kuta te istaknutijom stražnjicom lakše mogu iznijeti trudnoću.

Upravo zbog toga, piše tportal.hr, muškarcima su privlačnije žene s većom i izraženijom pozadinom jer instinktivno zaključuju da su dobre partnerice za stvaranjeobitelji.
U studiji je sudjelovalo više od 300 muškaraca koji su ocjenjivali siluete žena s kutom kralježnice od 21 do 61 stupanj. U prosjeku im se najviše svidjela silueta žene kojoj je stražnjica umjereno istaknuta, a kralježnica je zakrivljena do 45,5 stupnjeva, što joj povećava i šanse da neće trpjeti zbog bolnih leđa.

Izvor: tportal.hr