Gospodarstvo

BESPOVRATNA SREDSTVA

Zmajlović uručio građanima ugovore o sufinanciranju energetske obnove kuća

Ministar Zmajlović i direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Sven Müller govorili su u Jastrebarskom o novostima u programima Vlade RH, osobito u dijelu koji se tiče projekata energetske obnove obiteljskih kuća i višestambenih zgrada.

Na tribini su osim samih gradjana sudjelovali ministar Mihael Zmajlovic,gradonacelnik Zvonimir Novosel te direktor Fonda za zastitu okolisa Sven Muiller.   FOTO:Jurica Galoic/PIXSELL
Piše: Media Servis

"Drago mi je da smo prošle godine imali sredstava za odobriti svih 12 prijava na natječaju za energetsku obnovu obiteljskih kuća. To pokazuje da su građani prepoznali da briga o okolišu znači i veću kvalitetu života, smanjenje potrošnje energije i niže troškove režija," rekao je gradonačelnik Zvonimir Novosel.

Grad Jastrebarsko uključio se prošle godine u Vladin program energetske obnove obiteljskih kuća te je građanima omogućio da dobiju subvencije Fonda. Ukupna vrijednost projekata iznosi 1,4 milijuna kuna, a od čega je 40%, odnosno 570.000 kuna, bespovratnih sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

U provedbi je i projekt nabave 15 električnih bicikala za turističke svrhe, a Grad priprema masterplan javne rasvjete, projekte izgradnje osnovne škole i sportske dvorane te niskoenergetskog naselja.