Nogomet

OLIĆ

Poraz od Turske mi je najgori trenutak u karijeri, a gol Italiji najsretniji

Ivica Olić dobio je posebnu nagradu HNS-a povodom ulaska u 'klub odabranih' - skupinu igrača koji su za reprezentaciju upisali 100 nastupa. Neumorni trkač, ali precizni napadač koji je prije svega svojim zalagenjem stekao status miljenika navijača, pridružio se Pletikosi, Dariu Šimiću, Srni i Šimuniću koji se mogu pohvaliti istim uspjehom...

Ivica Olić   FOTO:Marko Prpic/PIXSELL
Piše: Media Servis

Nagradu Oliću uručio je predsjednik HNS-a i od jučer član izvršnog odbora UEFA-e Davor Šuker, nakon čega se Olić osvrnuo na svoju bogatu karijeru koja i dalje traje. U 15 godišnjem reprezentativnom stažu Ola pamti i sretne i tužne trenutke. Koji je najsretniji?

''To je bila Italija 2002. kad smo pobijedili, to mi je čitavu karijeru ostalo u sjećanju. I gdje god sam se poslije pojavio kad smo pričali o hrvatskoj reprezentaciji ljudi su se uvijek toga sjetili, tog gola i one muke s dresom...ha..ha..Imam taj dres i danas''. Najtužniji je, očekivano, dramatičan poraz od Turske u četvrtfinalu Eura u Austriji 2008.

''Ne znam, valjda zato što su emocije za tu utakmicu bile toliko velike jer se radilo o dvoboju koji je odlučivao o polufinalu EP-a. Izgubio sam ja i dva finala Lige prvaka, ali nije me toliko pogodilo. No, nakon utakmice protiv Turske mjesec dana nisam bio u stanju baviti se sportom. To mi se dogodilo prvi put u životu''. Je li to bila možda i najjača generacija za koju je on igrao?

''Svih ovih godina prije svakog velikog natjecanja sam slušao i vjerovao da je to ta reprezentacija koja može nešto napraviti. Sad kad analiziram možda je to bila ta reprezentacija, ali danas kad gledam reprezentaciju koja ima dva igrača koji igraju u Realu i Barceloni, koja ima Mandžu, top mlade igrače, čini se da je ova najbolja. Ne znam, vidjet ćemo što ćemo napraviti''.

Za sada im ide dobro. Iza Vatrenih su četiri utakmice u kvalifikacijama za Euro, u kojima su upisali tri pobjede i remi kod Italije.
''Na dobrom smo putu, ali tek smo počeli. Slijedi nam Norveška koja sebe vidi kao sudionika Eura i sigurno da neće doći ovdje skinuti gaće i reći izvolite i pobijedite''.

Trebat će se, dakle, potruditi protiv Norveške u subotu na Maksimiru

''Očekujem tešku utakmicu, no uz pravi pristup vjerujem da možemo pobijediti i nastaviti putem za Francusku'', poručio je Olić.