Gastro

4 SAVJETA

Što doručkovati na poslu?

Svakog dana vaše je radno mjesto u uredu i u sjedećem položaju? Ako je, donosimo vam prijedlog kako da zdravo provedete radni dan, što jesti za doručak i kako se razgibati, a sve kako bi se osjećali bolje i zdravije.

Ilustracija   FOTO:abcmagazin.info
Piše: Republika.eu / zenskastrana.com

Doručak je najvažniji obrok

Vjerojatno ste mnogo puta čuli da je doručak najvažniji obrok. To je istina i nikako ga ne treba izostaviti. Ukoliko ne doručkujete, sigurno ćete imati vrtoglavicu, napade gladi i lošu koncentraciju na poslu. Osim toga, izostavljanje jednog obroka dovodi do prejedanja tijekom sljedećeg obroka, usporava vaš metabolizam i uzrokuje nastanak masnih naslaga i debljine. Dan je dobro započeti namirnicama koje su bogate bjelančevinama ( npr. riba, jaje, jogurt) i ugljikohidratima ( npr. zobene pahuljice). Ako ne jedete kod kuće, pripremite doručak od zdravih namirnica i ponesite ga na posao.

Ne naručujte hranu 

Ukoliko naručujete hranu iz restorana dok ste na poslu, sigurno nećete odabrati neki zdrav obrok, već pizzu ili pljeskavicu. Tako ćete unijeti do 1000 kalorija po obroku, ponekad i više. Brza hrana nije dobra za vašu liniju i za vaše srce.

Više manjih obroka tijekom dana

Stručnjaci savjetuju da pojedete više manjih obroka tijekom dana jer ćete na taj način unositi manje hrane, lakše kontrolirati glad i spriječiti prejedanje poslije radnog vremena. Potrudite se da svaka 3-4 sata nešto pojedete. To mogu biti orašasti plodovi, pahuljice sa jogurtom, povrće ili voće ili crna čokolada. 

Izbjegavajte sjedenje

Dok ste na poslu, nemojte stalno sjediti. To je loše za vaše raspoloženje i zdravlje. Ako ste u uredu, svaki sat izađite i razgibajte se hodnikom. Nemojte koristiti lift, već idite stepenicama. Složit ćete se da je potrebno samo malo truda da se osjećate bolje i živite zdravije.

Izvor: zenskastrana.com