Brodsko-posavska

PROMET VEĆI OD 20 MILIJUNA KUNA

Hrvatski proizvođač spužvica izvozi i u Peru

Tvrtka Rekord-tim iz Oriovca kod Slavonskog Broda je prvi i najveći hrvatski proizvođač spužvi za kućanstvo koja ove godine slavi 40 godina djelovanja.

Ilustracija   FOTO:Ivica Galovic/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Poslovni dnevnik

Vlasnik tvrtke Marko Pejić najavljuju da će povodom obljetnice pokrenuti humanitarnu akciju u kojoj će 50 lipa od svakog prodanog primjerka njihova proizvoda ići za SOS dječje selo.

Tvrtka godišnje ostvari promet veći od 20 milijuna kuna, a očekivanja za ovu godinu su vrlo optimistična. Na 6000 četvornih metara poslovnog prostora, ova obiteljska tvrtka u kojoj su zaposlene i kćeri Tatjana i Marina, sin Željko i njihovi supružnici, razvila je tri proizvodna programa s trenutnimi asortimanom od 180 artikla koje operacionalizira 50 zaposlenih radnika. Osnovni su proizvodi, s kojima je Marko Pejić još davne 1975. godine krenuo u dvorišnoj proizvodnji sa suprugom Ivankom, spužve za kućanstvo, krpe za čišćenje, žice, brisači podova, ležaljke za plažu, sjedalice, stolnjaci.

Tvrtka je već godinama orijentirana i na izvoz, a glavna tržišta su im zemlje bivše Jugoslavije, ali i Švicarska, Italjia, Austrija te Kuvajt, Tunis, a imali su pošiljčku čak i za daleki Peru. Za posao u Južnoj Americi Pejić kaže da je bio sasvi slučajan jer ih je partner pronašao na internetu, a kako je bio zadovoljan cijenom, kvalitetom i uzorcima, sklopljen je posao. Kako bi odgovorili na brze narudžbe, u Rekord-timu imaju uvijek značajne zalihe sirovina koje nabavljaju uglavnom iz Španjolske, Francuske, Italije te iz Kine. Naravno, dio sirovina dolazi i od hrvatskih dobavljača. 

IZVOR: Poslovni dnevnik