Brodsko-posavska

PROMETNE GUŽVE NESNOSNE, BROĐANI BIJESNI

Prolongiran završetak rotora - nazire se kraj

Premda je završetak radova na rotoru brodskih ulica Svačićeve i Gupčeve produžen mjesec dana i najavljivan do kraja travnja, to se nije dogodilo pa zbog nesnosnih gužvi Brođani sve više gube strpljenje i prosvjeduju. Nezadovoljni, najčešće pitaju tko je kriv za propuste zbog kojih vozači mjesecima trpe gužve, gube dragocjeno vrijeme i novac, jer za dolazak u grad s istoka županije, kao i prigradskih naselja Podvinja, Vinogorja... obilaze kilometrima.

Piše: Republika.eu / Glas Slavonije

Radovi su najprije prolongirani mjesec dana zbog izmještanja dijela plinovodnih i vodovodnih instalacija te postavljanja triju novih gornjih ploča revizionih okana, a 120 dana najavljenih radova produžilo se na više od 150.

Radi prelaganja i prespajanja kabelske telekomunikacijske mreže korisnika HT-a, Metroneta, Optime i HŽ infrastrukture, izvođaču radova TehnoElektro vlasnici instalacija odobrili su termine izvođenja radova, a oni su se provodili 29. i 30. travnja te jučer - 4. svibnja, kada su obavljeni i radovi na rekonstrukciji vodovodnih zasunskih čvorišta na istočnom dijelu desnog skretača, izvijestila je Tamara Pajić iz Ureda za odnose s javnošću investitora radova - Hrvatskih cesta. Najavljujući dovršetak građevinskih radova, kazala je kako će se 5. i 6 svibnja (danas i sutra) izvoditi “radovi na nosivom i habajućem završnom sloju asfalta na desnim skretačima”, što znači da bi rotor ovih dana mogao konačno biti dovršen i poprimiti svoju funkciju - rasterećenja prometnih čepova koji od prošle jeseni, kada je krenula gradnja podvožnjaka u Osječkoj ulici, a ubrzo potom i rotora, “izluđuju” vozače. 

IZVOR: Glas Slavonije