Požeško-slavonska

RONKO O BOLNICAMA

U pakračku bolnicu napokon uveden red

Na konferenciji za novinare predsjednik ŽO SDP-a i saborski zastupnik Zdravko Ronko prokomentirao je, između ostloga, nove podatke vezane uz spajanje pakračke i požeške bolnice.

Zdravko Ronko   FOTO:Patrik Macek/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Glas Slavonije

''Spojene bolnice potrošile su u 2014. godini 13 milijuna kuna manje nego 2013., a obradile 16.000 pacijenata više. Ugovori o djelu u pakračkoj bolnici svedeni su na nulu, sav posao odradilo je 545 zaposlenih bez vanjskih ugovornih usluga. Stanje obveza s 54 milijuna kuna smanjeno je na 34 milijuna – ispod razine 2011. Nagodbama su raščišćeni svi brojni sporovi pakračke bolnice i prekinut odvjetnički eldorado – primjera radi, samo u 2013. računi za odvjetničke usluge bili su veći od 500 tisuća kuna.'', kaže Ronko.

On naglašava kako 2014. nije upućen ni jedan prigovor pacijenata na liječenje u pakračkoj bolnici, ni jedna tužba, a kako je bilo do pripajanja – zna se. Zašto? Uveden je red – od dolazaka i boravka na poslu, nošenja bolničke odjeće, odobravanja i korištenja godišnjih odmora, službenih putovanja, primjene prava iz kolektivnih ugovora, poslovanja bolničkih skladišta itd. U isto vrijeme pakračka bolnica kompletno je informatizirana u prvoj polovini 2014., i sad je na razini informatizacije požeške bolnice – dakle na razini najbolje hrvatske bolnice. Potpuno je renovirana i hemodijaliza i za 50 posto povećana mogućnost prijma pacijenata, a u pripremi je za ovu godinu i uspostava dnevne bolnice.

''Ni požeška bolnica nije bila zakinuta, naprotiv. Prošle godine izlobirali smo sedam milijuna kuna za ujedinjeni hitni bolnički prijam i 2,3 milijuna kuna za novi parkirališni prostor. Za ovu godinu osobno sam izlobirao i 1,2 milijuna eura za novi magnet od 1,5T, koji je tri puta jači od dosadašnjeg'' dodao je Ronko.