Gospodarstvo

VIRO TVORNICA ŠEĆERA

Dobit prvog tromjesečja 2,8 milijuna kuna

Viro tvornica šećera u prvom je tromjesečju ove godine ostvarila sveobuhvatnu dobit od 2,8 milijuna kuna, za razliku od istog razdoblja lani kada je zabilježen gubitak od 2,47 milijuna kuna.

Ilustracija   FOTO:Maja Santosi/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Poslovni dnevnik

Ukupni su prihodi u prvom ovogodišnjem kvartalu iznosili 196,8 milijuna kuna i povećani su 43 posto. Glavninu prihoda čine prihodi od prodaje koji su povećani za 44 posto, na 192,9 milijuna kuna.

Ostvareni ukupni rashodi Vira u prvom su tromjesečju iznosili 193,9 milijuna kuna i veći su za 38 posto u odnosu na isto razdoblje godine prije.

Materijalni troškovi su povećani za 98,8 posto, na 131,3 milijuna kuna, budući je u siječnju u Austriji za Viro uslužno obavljena proizvodnja šećera, dok u istom razdoblju lani nije bilo proizvodnje, navodi se u izvješću.

Troškovi osoblja su pak smanjeni za 17,5 posto, na 4,7 milijuna kuna, a smanjeni su i troškovi amortizacije, za 1,1 posto, na 8 milijuna kuna. Do smanjenja je, kako se navodi, došlo zbog prestanka amortiziranja dijela opreme za koju je tijekom zakonskog roka izvršen 100 postotni otpis.

Ukupni konsolidirani prihodi Grupe u prvom su tromjesečju iznosili 204,9 milijuna kuna, što je na godišnjoj razini rast za 13,2 posto, dok su ukupni konsolidirani rashodi povećani za 1,6 posto, na 195,7 milijuna kuna.

IZVOR: Poslovni dnevnik