Politika

AFERA PREDSJEDNIKA SDP-A ĐAKOVO-DAMIRA TOMIĆA!

SDP i HDZ potpuno jednaki. Novac, nepotizam, ljubavnice i lopovluk su ono što ih izjednačuje!

”Može li itko reći da Hrvatska danas nije uređenija država, bolja za svoje građane, nego što je to bila 2011. kada je koalicija predvođena SDP-om došla na vlast. Ja čekam nekoga da mi kaže kako je prethodna Vlada bila poštenija od ove”, pohvalio se prije nekoliko dana premijer Milanović na stranačkom skupu u Splitu.

Damir Tomić   FOTO:Patrik Macek/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Dnevno.hr

Ne znamo kako se u tu njegovu sliku ‘poštene vlasti’ uklapa predsjednik đakovačkog SDP-a Damir Tomić ali očito ima sve potrebno za ideal pravog esdepeovca: dakle ne duguje puno – u ovom slučaju ‘samo’ 75 tisuća i nešto kuna gradu za stranačke prostorije, malo vara ženu, ima ‘zakonitu ljubavnicu’ (to je ona za koju svi znaju), služi se prijetnjama spram svih koji bi ga mogli kompromitirati, nije dobio nijedne izbore ali se uporno održava na površini zahvaljujući dobrim odnosima sa šefovima. Koristi svoju moć i položaj za klijentelizam i nepotizam te dobro živi na račun poreznih obveznika. Godinama mirno i u tišini.

Savršena slika modernog SDP-ovca kakvu je ustoličio Zoran Milanović. Ako u svemu tome još postoji i dovoljna doza bahatosti i samodopadnosti – tim bolje. No krenimo redom.

Drago(nutra) – Drago(van)

Potaknut vijećničkim pitanjem prije dva mjeseca, direktor gradske tvrtke Cito d.o.o. Ljupko Mijoč obavijestio je sve vijećnike kako đakovački SDP duguje toj gradskoj tvrtki 75.782 kune za najam stranačkih prostora i režije. Iako je takvo ponašanje političke stranke nezakonito i krajnje bezobrazno prema građanima, jer se iz državnog i gradskog proračuna toj stranci isplaćuju sredstva za rad, a oni za razliku od ostalih građana godinama ne plaćaju svoje obveze, ta priča nije pretjerano zainteresirala premijera Milanovića. A i zašto bi? Pa HDZ je pokrao milijune, reći će Milanović. Što je u svemu tome “jedna mala kap”.

Zbog takvog ponašanja prvog đakovačkog socijademokrata i saborskog zastupnika, predsjednik Gradskog vijeća Grada Đakova Goran Soldo p(r)ozvao je Damira Tomića, ujedno jednog od najplaćenijih saborskih zastupnika koji košta državni proračun mjesečno 34.685 kuna, a kojem država plaća čak i stanarinu i režije da plati dugove gradskoj tvrtki, kad već kao saborski zastupnik vladajuće većine u cijelom mandatu nije osigurao realizaciju niti jednog kapitalnog projekta Vlade u Đakovu, da podnese ostavku – barem kao moralni čin.

No moral je vrlo dvojbena kategorija u SDP-u. Nakon svih seksualnih afera u vladajućoj stranci zadnjih godina o čemu je najviše pisao upravo portal Dnevno (premijer, Dragovan, Opačićka i ostali) očito je da u SDP-u vrijede neki potpuno drugačiji kriteriji. Naime, ako premijer može imati ‘zakonitu ljubavnicu’ zašto to ne bi mogao imati i predsjednik lokalnog stranačkog ogranka koji je doduše u posljednjih šest izbornih ciklusa u Đakovu doživio sve poraze (od debakla na lokalnim izborima, nedavnih izbora za vijeća mjesnih odbora pa sve do dva poraza na europarlamentarnim i oba kruga predsjedničkih izbora).

– Jedino rješenje da se plati dug Gradu i da SDP zaustavi gubitnički niz u Đakovu je odlazak sadašnjeg predsjednika Damira Tomića koji je izgubio sve izbore koje je vodio, a broj aktivnih članova stranke sveo na prste jedne ruke, poručuje Soldo.

Komedija s ‘pucanjem’

No ne ide to na Iblerovom trgu baš tako. Dakle da bi Milanović nekoga smijenio potrebno je napraviti puno više od onoga po čemu se Tomić pročuo zadnjih godina. Nije doduše donio ni lipe investicija u svoj grad, ali je zato postao predmet sprdnje svojih sugrađana zbog ljubavnih podviga. Dakle, taj 45-godišnji rođeni Berlinčanin koji je prvo završio Pedagoški fakultet u Osijeku, a onda je i doktorirao na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu, danas ima bruto plaću od 26.474 kuna. Uz to prima paušal od 1.500 kuna, za stanarinu i režije u Zagrebu dobije još 3.000 kuna, pa onda uzme 2.700 kuna za putne troškove, a dobro mu dođe i 1.000 kuna za odvojeni život. Ukupno nešto preko 34 tisuće kuna. Nije malo ali ni mnogo jer Tomić mora uzdržavati i bivši ženu i ljubavnicu.

Naime, Tomić se nedavno rastao od žene jer ju je varao sa ženom koja je danas gradska vijećnica SDP-a u Đakovu. “Ljubavna priča” kao iz filmova. Naime, Tomića i njegovu ljubavnicu uhvatio je ljubavničin suprug u akciji, pa ih je jednom prigodom jurio po gradu. Kako ih je bivši muž, inače vojnik, ljubomorno proganjao Tomić mu je zaprijetio da će dobiti otkaz u vojsci tvrdeći kako je on dovoljno moćan da preko ministra Kotromanovića tako nešto i učini.

Na kraju se Tomić rastao, a svoju je ljubavnicu (S.B.) bez natječaja zaposlio u Državnom poljoprivrednom institutu u Osijeku gdje je on, gle čuda, sasvim slučajno član upravnog vijeća. Budući da je Poljoprivredni institut u stopostotnom državnom vlasništvu postavlja se pitanje kako to da među desetinama tisuća nezaposlenih u Osijeku nije bilo nijedne stručnije osobe u Osijeku nego ta državna institucija uz plaću mora plaćati i putne troškove dotičnoj za putovanje iz Đakova i natrag. Prije nekoliko mjeseci postavio ju je i za vijećnicu u gradskom vijeću, a da apsurd cijele ove “komedije s pucanjem” bude potpun Tomićeva ljubavnica danas živi u unajmljenom stanu koji je – zamislite ovo – vlasništvo predsjednika đakovačkog HDZ-a Marina Mikulića, a susjedi tvrde kako i prvi SDP-ovac često tamo prenoći. Pa neka netko kaže kako SDP i HDZ ne mogu surađivati za dobrobit Hrvatske.

IZVOR: Tekst u cijelosti preuzet sa portala Dnevno.hr