Crna kronika

OBJAVILI VIDEO

Živi zid ilegalno priključuje struju, HEP podignuo prijavu

Živi zid je na svojim stranicama objavio video na kojem prikazuje uključenje struje socijalnim slučajevima u Zagrebu.

Živi zid ilegalno priključuje struju, HEP podignuo prijavu   FOTO:Screenshot YouTube
Piše: Republika.eu / Media Servis

Na Facebook profilu objavili su sljedeće: "Nakon ogluhe na naša apeliranja na prestanak isključivanja struje od strane HEP-a obiteljima koji struju uslijed ove duboke i teške krize ne mogu platiti, odlučili smo poduzeti daljnje korake.Kad bi 25 000 obitelji koje su, samo u Zagrebu, isključene iz struje i vode, iste uključile, sustav bi bio nemoćan. Nemojte se bojati. Ovo je naša zemlja, ne poštujmo zakone koji uništavaju ljude, obitelji, djecu i državu. Izborimo se za bolje zakone, za bolji život, za izlazak iz doslovnog mraka. U 21. stoljeću, kad je dostupna sva tehnologija, oni nas vraćaju u kameno doba. Oduprimo se zajedno!"

Željko Šimek, direktor HEP Opreatora distribucijskog sustava, rekao je kako je podignuta prijava protiv odgovornih osoba iz Živog zida.

"Mi ćemo protiv odgovornih osoba iz udruge Živog zida jer to što rade je direktno pozivanje ljudi na nepoštivanje zakona Republike Hrvatske. To je jednostavno nedopustivo i s time se dovode u opasnosti ljudski životi i to nećemo dopustiti," rekao je Šimek. No, neće samo čelnici stranke Živi zid odgovarati, nego i svi oni kojima su priključivali struju.

"Svaki vlasnik će ogovarati, nažalost. Svi građani koji imaju problema i ne mogu plaćati električnu energiju moraju to rješavati na drugi način, postoji Centar za socijalnu skrb, otpis duova koje provodi Vlada Republike Hrvatske. Prema tome, pravila i propisi se moraju poštivati."

"Ovakvim ponašanjem uništava se operma HEP-a, uništavaju se mjerni uređaji i pozivaju se građani da ilegalno koriste električnu energiju," rekao je Šimek te dodao još jednu opasnst ilegalnog priključivanja struje.

"A ono najgore od svega je što se direktno ugrožavaju ljudski životi jer taj koji to radi, radi pod naponom, neovlašteno i ostavlja mjerno mjesto koje je iskopčao neuredno i dovodi u opasnost ljudske živote."

Naime, na objavljenom videu nepoznata osoba provaljuje u ormarić i ilegalno priključuje struju potrošaču kojoj je ona, zbog dugova prema HEP-u, isključena.