Virovitičko-podravska

BRANIMIR GLAVAŠ

''Vrijeme je da se desperadosi u Orahovici i Virovitičko-podravskoj županiji maknu s političke scene''

HDSSB će biti politička brana i prepreka HDZ-u i SDP-u u Slavoniji i Baranji u pokušaju osvajanja vlasti na predstojećim parlamentarnim izborima, poručio je HDSSB-ov utemeljitelj Branimir Glavaš na otvaranju HDSSB-ovog ureda u Orahovici. Obećao je Glavaš Orahovčanima punu potporu HDSSB-ove stranačke središnjice i maksimalan angažman kompletne stranačke infrastrukture u Virovitičko-podravskoj županiji kako bi, kako je rekao, HDZ ovdje pomeli s političke scene, ali i onemogućili političko haračenje lijeve opcije na čelu sa Zoranom Milanovićem.

Otvoren ured HDSSB-a u Orahovici   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

Orahovica je nešto zapadnije od Osijeka i istočnih granica Slavonije i Baranje, ali nije divlji zapad, kazao je na otvaranju HDSSB-ovog ureda u Orahovici Branimir Glavaš. Došlo je, rekao je, vrijeme da se i ovdje, jednim aktivnim i organiziranim političkim radom stvore pretpostavke za promjene i da se s političke scene makne dugogodišnja HDZ-ova vlast i osoba, koju, kako je rekao Glavaš, poznavatelji u Orahovici, nazivaju Doc Hollidayem.

HDZ je potrošena opcija koja zloupotrebljava Slavoniju punih 25 godina, ustvrdio je Glavaš. Podsjetio je kako su sve slavonske županije u kojima je HDZ na vlasti na začelju razvijenosti. U dva su navrata sistematski opljačkali državu, a sada se spremaju i treći puta, upozorio je Glavaš, ističući važnost otvaranja HDSSB-ovog ureda u Orahovici.

Potporu stranačkom ogranku u Orahovici dao je i HDSSB-ov predsjednik Dragan Vulin te čelnik županijskog ogranka stranke i saborski zastupnik Igor Češek, koji je upozorio na katastrofalnu politiku dosadašnjih struktura na cvlasti u Virovitičko-podravskoj županiji.

HDSSB je u Orahovici osnovan prije dvije godine. Cilj mu je doći na vlast u gradu, a otvaranjem stranačkog ureda, smatraju u ogranku, korak su bliže tome cilju.