Video novosti

ZAŠTITA I SPAŠAVANJE

U Kopačevu održana simulacijska vježba "Bilje 2015"

Prije godinu dana Slavoniju su pogodile katastrofalne poplave čije se posljedice još uvijek osjećaju. U spašavanju života i imovine veliku ulogu su odigrali vatrogasci koji redovito vježbaju i pripremaju se za slične intervencije. Jedna takva terenska vježba zaštite i spašavanja – simulacijska vježba "Bilje 2015" održana je u baranjskom mjestu Kopačevo, a u kojoj su uz vatrogasce sudjelovali i pripadnici civilne zaštite.

Simulacijska vježba u Bilju   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

Iako je možda na prvi pogled izgledalo jednostavno, zadatak koji su dobili vatrogasci i 30-ak civila nije bio ni malo lak. No, svako stečeno znanje sudionicima vježbe će itekako dobro doći, posebice zato što su u Slavoniji iz godine u godinu sve učestalije poplave.

Simulacijsku vježbu organizirali su Općina Bilje, Područni ured za zaštitu i spašavanje Osijek, Policijska uprava Osiječko-baranjska, Vatrogasna zajednica Općine Bilje, DVD-i Vatrogasne zajednice Općine Bilje, Društvo Crvenog križa i Hrvatske vode Osijek. Ovo je inače, prva takva vježba koja je napravljena u Hrvatskoj, a organizatori se nadaju da će i druge općine krenuti njihovim stopama, a sve kako bi se podigao standard zaštite i spašavanja.